Alpesisí-vk: a favorit a dobogóról is lemaradt az idénynyitón

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.28. 13:58
Hagyományosan, az ausztriai Söldenben női óriásműlesikló-futammal kezdődött meg az alpesi sízők 2017–2018-as világkupaidénye. A győzelmet a német Viktoria Rebensburg szerezte meg.

Az első futamban némi meglepetésre az olasz Manuela Mölgg volt a leggyorsabb, aki 12 századmásodperccel előzte meg a fő favorit amerikai Mikaela Shiffrint. A szám korábbi olimpiai bajnoka, Rebensburg 33 százados hátránnyal a harmadik, tőle pedig kettővel lemaradva a svéd Sara Hector a negyedik helyről várta a folytatást.

Amikor a legjobb négyes sorra került a második futamban, akkor a világbajnok francia Tessa Worley állt az élen, és a svéd lány futama után maradt is, mert Hector egy gyenge menettel alaposan visszacsúszott. Rebensburg viszont meg tudott tartani előnyéből 14 századmásodpercet, így ő állt az élre, abban a tudatban, hogy biztosan érmes.

Shiffrin viszont lemaradt róla, mert az első futamhoz hasonlóan elszúrta a pálya elejét, s végül csak negyedikként ért célba. Mölgg sem tudott 34 évesen versenyt nyerni, de ő legalább a dobogóra állhatott, miután a harmadik helyen zárt, a győzelemnek pedig Rebensburg örülhetett.

 

ALPESISÍ-VK, SÖLDEN (AUSZTRIA)
Női óriás-műlesiklás
1. Viktoria Rebensburg (német) 1:55.20 perc
2. Tessa Worley (francia) +0.14 mp
3. Manuela Mölgg (olasz) +0.53

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik