Alpesisí-vb: Vlhová nevetett a végén, Shiffrin csak harmadik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.14. 18:51
A svédországi Aréban a női óriás-műlesiklással folytatódott az alpesisí-világbajnokság. Az aranyérmet a szlovák Petra Vlhová szerezte meg.

Az első futam nagy meglepetést hozott, hiszen a szám olimpiai bajnoka, a szuper-G-ben már itt világbajnok amerikai Mikaela Shiffrin csak a negyedik lett, a német Viktoria Rebensburg, Vlhová és a norvég Ragnhild Mowinckel is jobb volt nála.

Az amerikai a második futamban sem ment extrán, a vezetést ugyan átvette, és a norvégot is megelőzte (így legalább a dobogóra felállhatott), de Vlhovával már nem bírt, aki aztán az aranyérmet is megszerezte – ugyan a pálya nagy részében Rebensburg tartotta előnyét, a végén egy hiba megpecsételte a sorsát, és visszacsúszott a második helyre.

Ezen a napon álltak rajthoz az első magyar versenyzők is a világbajnokságon. A női versenyszámban Dorultan Katalin az első futamban 15 és fél másodperces hátránnyal a 79. helyen végzett, így nem került be a második futamba. A férfi óriás-műlesiklás selejtezőjében Maróty Mátyás két futam alapján 8 másodperces hátránnyal a 48. helyen zárt, míg Nagy Bence az első futamban kiesett.

ALPESISÍ-VB, ARE (SVÉDORSZÁG)
Női óriás-műlesiklás
1. Petra Vlhová (Szlovákia) 2:01.97 perc
2. Viktoria Rebensburg (Németország) +0.14 mp
3. Mikaela Shiffrin (Egyesült Államok) +0.38
...
79. Dorultan Katalin (Magyarország)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik