Mikaela Shiffrin visszatér Európába (Fotó: AFP)

 

„Az elmúlt hetekben hihetetlen támogatást kaptunk, sokszor úgy éreztük, megfulladunk a rengeteg üzenetben. Ugyan nem tudtunk mindegyikre válaszolni, éreztük a szeretetet” – mondta a 24 éves síző, aki sorozatban háromszor nyerte meg az összetett világkupát, ám január 26-a óta egyetlen futamon sem indult, így a pontversenyben az olasz Federica Brignone átvette tőle a vezetést.

„Sokan kérdeztétek, mikor versenyzek ismét. Az utóbbi hetekben csak keveset edzettem, ezekre sem mindig tudtam koncentrálni, de terápiás hatással volt rám a hegyekben lenni, mert ott közelebb éreztem magam édesapámhoz” – fogalmazott Shiffrin, aki csütörtökön repül vissza Európába.

„Nem ígérek semmit, és ha vissza is térek, nem lesznek nagy céljaim, csak szeretnék néhány jó kanyart teljesíteni, ő ugyanis minden győzelmem után csak annyit kérdezett, volt-e néhány jó fordulóm" – tette hozzá az amerikai versenyző édesapjára utalva. Shiffrin arra kért mindenkit, továbbra is tartsák tiszteletben ő és gyászoló családja magánéletét.

A világkupa-sorozat a nők számára jövő csütörtökön a svédországi Aréban párhuzamos műlesiklással folytatódik, a szezonból – amennyiben a most hétvégi, ofterschwangi futamokat nem pótolják – még hét verseny van hátra. Jelenleg Brignonénak 1378 pontja van, Shiffrinnek 1225, a harmadik helyezett szlovák Petra Vlhovának pedig 1189.