A Magyar Síszövetség küldöttgyűlése csütörtökön váratlanul visszahívta a teljes elnökséget (Fotó: Nemzeti Sport)

 

Hosszas huzavona és jogi bonyodalmak után a Fővárosi Törvényszék másodfokú végzése végül 2018 decemberében megerősítette a Magyar Síszövetség elnöki pozíciójában a korábban megválasztott Miklós Editet, aki azóta vezette a szervezetet. Az elmúlt bő másfél évben úgy tűnt, visszatér a béke és stabilizálódik a szövetség helyzete, a csütörtöki küldöttgyűlésen azonban 28 igen, 11 nem és 6 tartózkodás szavazattal váratlanul a teljes elnökséget visszahívták a klubok képviselői. Miklós Edit a Nemzeti Sportnak elmondta, nem tudja mire vélni a fordulatot:

„Fogalmam sincs, mi áll a döntés hátterében, hiszen a küldöttgyűlés előbb elfogadta az elnökség szakmai beszámolóját, majd két napirendi ponttal később visszahívta az elnökséget... Elképzelni sem tudom, milyen indokkal, hiszen szakmailag jól végeztük a dolgunkat, és ezt az eredmények is igazolják. Vörös Virág az én elnökségem alatt szerezte meg a történelmi jelentőségű első világkupapontokat női síugrásban, vannak jó eredményt elérő biatlonosaink és Tóth Zitára is büszkék lehetünk, aki kiemelkedően teljesített az ifjúsági téli olimpián. Váratlanul ért tehát a döntés, mert úgy érzem, szakmailag jól dolgoztunk, és a MOB, valamint az EMMI részéről is folyamatosan pozitív visszajelzéseket kaptunk – nem tudom, mit tehettem volna még. Sportoló vagyok, a sportolókért jöttem ide, és a legjobb tudásom szerint, minden energiámat beleadva vezettem ezt a szövetséget.”

A szövetség új küldöttgyűlést hív össze szeptember 11-re, a történek után azonban Miklós Edit valószínűleg nem indul újra az elnöki pozícióért. Elárulta, voltak többen, akik áskálódással próbálták hátráltatni a munkáját, és valószínűleg ők győzték meg az ellene szavazó klubok képviselőit a váltásról. A következő elnökválasztásig tartó köztes időszakban Dr. Bartha Csaba irányítja a szövetséget.