Alpesi sí: orvosa szerint Miklós Edit folytathatja karrierjét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.15. 08:41
Mint ismert, Miklós Edit keresztszalag-szakadást szenvedett a Bad Kleinkirchheim-i baleset során, és még szombat éjjel megműtötték. Az biztossá vált, hogy a pjongcsangi téli olimpiát ki kell hagynia, orvosa szerint viszont semmi sem gátolja meg abban, hogy folytassa karrierjét.

„Editet megműtötték szombat éjjel, az ő és kezelőorvosa elmondása szerint nagyon jól sikerült az operáció. Ami ezen kívül fontos, hogy Editnek jó kedve van, és mi is pozitívak vagyunk a felépülését illetően. Ami biztos, hogy sajnos kihagyja a februári olimpiát. Kezelőorvosa, Christian Schenk azt nyilatkozta, hogy orvosi szempontból Edit folytathatja karrierjét – idézi Stark Márton szövetségi kapitányt a hazai szövetség közleménye. – Ugyanazt a rehabilitációt végig kell csinálni, mint az előző évben. Nagyon reménykedünk, hogy Edit, akárcsak tavaly, most sem adja fel, de ez az ő döntése, sok nehézségen ment keresztül karrierje folyamán, de bízunk benne, hogy lesz kedve és ereje folytatni a sízést. A síszövetség vezetése mindenben támogatja őt."„Editet megműtötték szombat éjjel, az ő és kezelőorvosa elmondása szerint nagyon jól sikerült az operáció. Ami ezen kívül fontos, hogy Editnek jó kedve van, és mi is pozitívak vagyunk a felépülését illetően. Ami biztos, hogy sajnos kihagyja a februári olimpiát. Kezelőorvosa, Christian Schenk azt nyilatkozta, hogy orvosi szempontból Edit folytathatja karrierjét – idézi Stark Márton szövetségi kapitányt a hazai szövetség közleménye. – Ugyanazt a rehabilitációt végig kell csinálni, mint az előző évben. Nagyon reménykedünk, hogy Edit, akárcsak tavaly, most sem adja fel, de ez az ő döntése, sok nehézségen ment keresztül karrierje folyamán, de bízunk benne, hogy lesz kedve és ereje folytatni a sízést. A síszövetség vezetése mindenben támogatja őt."

„Amint döntés születik arról, hogy Edit kiesésével az alpesi szakág mely versenyzőket indítja a téli olimpián, tájékoztatjuk a közvéleményt" – tette hozzá Stark Márton.

A műtéte után lábadozó Miklós Edit kórházi ágyáról már üzent az érte aggódóknak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik