Alpesi sí: Marcel Hirscher mindent vitt, és történelmet írt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.22. 12:53
Marcel Hirscher győzelmével ért véget Méribelben a férfi alpesi sízők műlesikló világkupaversenye, amely az utolsó állomása volt a vk-sorozatnak. Az osztrák az összetett mellett a szlalom világkupát is elhódította.

Már az utolsó verseny előtt tudni lehetett, hogy Marcel Hirscher megnyeri az összetett világkupát a férfi alpesi sízőknél. Kjetil Jansrud, aki matematikailag még befoghatta volna osztrák riválisát, nem állt rajthoz, mert a műlesiklás nem az erőssége, és nem látott már esélyt.

Ezzel együtt a szakági világkupa sorsa még teljesen nyílt volt. A német Felix Neureuther 55 pontos előnnyel vezetett Hirscher előtt. Neureuther azonban nagyon rossz formát mutatott, talán az egész szezonban nem teljesített olyan rosszul, mint vasárnap. Hirscher viszont bajnokhoz méltóan száguldott, s megnyerte a viadalt. Ezért 100 pontot kapott, míg a német csak 22-t, így Hirscher a műlesikló szakágban is az élen végzett.

Hirscher történelmet írt, hiszen a férfiak között még soha senki nem nyerte meg egymás után négyszer az összetett világkupát. Korábban a nőknél az osztrák Annemarie Moser-Pröll sorozatban ötször nyerte meg a legrangosabb pontversenyt, ez lehet az új cél Hirschernek.

ALPESI SÍ, VK-VERSENY, MÉRIBEL
Férfi műlesiklás

1. Marcel Hirscher (osztrák) 1:33.53
2. Giuliano Razzoli (olasz) +0.83
3. Alekszandr Horosilov (orosz) +1.09

A szakági vk végeredménye
1. Hirscher 614 pont
2. Felix Neureuther (német) 591
3. Horosilov 485

Az összetett vk végeredménye
1. Hirscher 1448
2. Kjetil Jansrud (norvég) 1288
3. Alexis Pinturault (francia) 1006

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik