Alpesi sí: csak november közepére épül fel a lábát törő ász

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.08.18. 20:42
Marcel Hirscher hatszoros világbajnok alpesi síző csütörtöki bokatörését követő felépülése akár 15 hétig is eltarthat.

„Ha hat hét után lekerül róla a gipsz, a bokája nem lesz alkalmas azonnal a síelésre" – mondta az összetettben hatszoros világkupagyőztes versenyző orvosa, Gerhard Oberthaler.

Az alpesi sízők idénye Hirscher két legerősebb versenyszámával rajtol: október 29-én, Söldenben óriás-műlesiklást, november 12-én, Leviben műlesiklást rendeznek. Előbbin szinte biztosan nem indulhat az osztrák, de utóbbin is erősen kétséges a szereplése.

Hirscher csütörtökön a Mölltaler gleccseren kezdte meg a havas felkészülését az új idényre, ám rögtön az első napon balesetet szenvedett. A 28 éves sízőt helikopterrel szállították egy salzburgi kórházba, ahol megállapították, hogy nincs szükség műtétre, azonban másfél hónapig pihennie kell.

Az osztrák klasszis rendkívül fontos szezon előtt áll, ugyanis rekordot jelentő módon sorozatban hatszor nyerte meg az összetett világkupát, hat vb-diadallal büszkélkedhet, ugyanakkor éremgyűjteményéből egyedüliként hiányzik az olimpiai arany. A következő téli játékokat jövő februárban rendezik a dél-koreai Pjongcsangban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik