Mint ismert, múlt héten tört ki botrány a Magyar Síszövetségben, miután a novemberben megválasztott elnök, Bajai András keményen nekiment a korábbi ügyvezető elnöknek, Kaszó Klárának. 

 
Alpesi sí: Miklós Edit a jelenlegi elnök regnálása alatt nem folytatja

„Nem a sportolóknak és a sportnak az érdekeit figyelembe vevő döntést hozott az elnök úr, ugyanis ezt a botrányt az olimpia alatt kirobbantani nem volt egy nagyon sportszerű dolog –- mondta a Sport 24-nek Stark Márton. – Mi próbáltuk a sportolókat a legjobban védeni ettől az egésztől, hogy ez ne befolyásolja a teljesítményüket. Úgy gondolom, ez nagyjából sikerült is. Ami most ezen az olimpián történt, hogy részt vehettünk a csapatversenyben, hogy Kékesi Marci az alpesi válogatott programon keresztül készült és itt tart, ahol tart – ez mind az előző, Kaszó Klára, Kálomista Gábor irányította vezetői stábnak köszönhető, és tizenkét év munkája van benne.”

Az alpesi sízők szövetségi kapitánya a szakmai törekvéseket is hiányolja.

„A másik probléma, hogy egyelőre sem az elnök úrtól, sem az újonnan kinevezett Vámos Attila ügyvezető elnöktől sem láttam semmiféle szakmai programot, amiből be tudnám határolni, hogy ők most jók, nem jók, milyen irányba fogják egyáltalán vinni a sísportot. Semmit nem tudunk.”

Miklós Edit egy hete, a botrány kirobbanása után azt mondta, ha marad a mostani vezetés, akkor ő visszavonul, miközben korábban olyan kritikákat kapott, hogy a sok sérülése miatt nem kellene a szövetségnek ennyi pénzt rá költeni.

„Ez az új vezetésnek a hozzáállása, ami megint szakmaiatlanságot sugall – folytatta a szövetségi kapitány. – Az elmúlt egy évben kétszer is nagyon súlyos sérülése volt Editnek, de ha valaki ezek után megvonja tőle a támogatást, és azt mondja, hogy ne sízzen, az egy nagyon felelőtlen döntés lenne. Az esélyt még mindig meg kell adni neki, mert még mindig ő az, aki képes világkupán dobogóra állni a következő három-négy évben, vagy aki egyáltalán ott lehet a legjobb harmincban.”

A szövetséget Swaney Elisabeth miatt is érte bírálat, noha a félcsőben utolsó helyezett freestyle-os versenyzőnk megítélése nem egyértelmű.

„Én nem mondanám hősnek, de azt sem, hogy Magyarország hírnevét bármilyen módon rombolta volna – jegyezte meg Stark Márton – Én legalábbis az alpesi oldalról nem éreztem semmit, senki nem jött oda, hogy »hát, ti magyarok, de gáz, amit csináltok«. Persze, mindenki megmosolyogta, mindenkinek okozott egy jó pár nap örömöt.”