Vancouver 2010: kártérítés az elhunyt szánkós családjának

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.03.15. 12:19
Kártalanítani igyekeznek a vancouveri téli olimpia szervezői a játékok nyitó napján halálos szánkóbalesetet szenvedő Nodar Kumaritasvili családját.

A 21 évet élt grúz sportoló a február 12-i edzésen, 145 km-es óránkénti sebességgel száguldva kirepült a whistleri pályáról, és egy oszlopnak csapódott. Helikopterrel kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni.

Az első vizsgálat eredménye szerint a sokak által kritizált, meglehetősen veszélyes pálya szabályszerűen volt megépítve, nem annak szakszerűtlen kialakítása okozta a tragédiát, a baleset miatt mégis megemelték a jégcsatorna oldalfalának magasságát az ominózus kanyarnál, ráadásul lejjebb vitték a rajthelyet a versenyre.

Az olimpia szervezőbizottsága (VANOC) vasárnap arról tájékoztatta az elhunyt sportember szüleit, hogy pénzbeli kártérítést fizet az „olimpiai családra" megkötött baleset- és egészségbiztosítási szerződés alapján, a szervezet szóvivője azonban a pontos összeget nem árulta el. A Vancouver Sun című lap értesülése szerint a VANOC a nemzetközi sportági szövetség (FIL) által Kumaritasvili emlékének ápolására életre hívott alapítványnak is utal majd át pénzt.

 

A FIL egy múlt heti bejelentés alapján 10 ezer euróval támogatja Kumaritasvili családját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik