Vancouver 2010: az orosz síugrófőnök menesztette a német kapitányt

Vágólapra másolva!
2010.03.01. 14:08
Az Orosz Síugrószövetség a gyenge olimpiai szereplés miatt elbocsátotta Wolfgang Staiertet, az orosz síugró-válogatott német edzőjét. A hírek korábban arról szóltak, hogy Staiert mondott fel, de Vlagyimir Szlavszkij, az orosz szövetség elnöke nyilatkozatában elárulta, hogy valójában ő mentette fel a szakembert a további munkavégzés alól.

„Hallottam a híreket, hogy lemondott, de ez nem igaz. Én küldtem el. Azt kell mondanom, hogy sok jót tett, amióta hat évvel ezelőtt szövetségi kapitánynak választottuk. Voltak jók és rosszak egyaránt, de sajnos sokkal több volt a negatívum, mint a pozitívum" – mondta a szövetség elnöke.

Staiert egyébként a világ legkiválóbb és legjobban fizetett edzői közé tartozott, azonban az orosz síugrók siralmas teljesítménye miatt távoznia kell.

Az orosz síugrók éremesélyesnek számítottak Vancouverben, de miután a csapat legjobbja, Dmitrij Vasziljev közvetlenül a játékok kezdete előtt súlyos térdsérülést szenvedett, nem tudták kvalifikálni magukat a csapatdöntőre, és egyik egyéni számban sem jutottak be a legjobb 25 versenyző közé.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik