Vancouver 2010: a magyar női váltó B döntőre és jobb eredményre készül

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.02.14. 06:25
Mint arról már beszámoltunk, a magyar rövid pályás gyorskorcsolyázók közül egyedül Darázs Péternek sikerült mennie egy kört a vancouveri téli olimpián – női váltónk tagjai a B-döntőre készülhetnek.

„Tisztában voltunk azzal, hogy nagyon erős ellenfelekkel kerültünk szembe, ennek ellenére a futam elején jól korcsolyáztunk, de a riválisok sajnos később el tudtak húzni – mondta el az MTI érdeklődésére Telegdy Attila szövetségi kapitány. – A lányok mindent megtettek, azonban nem sikerült utolérni még a japánokat sem. A B döntőre jobban fel tudunk készülni, ki tudjuk elemezni az ellenfeleinket, és reménykedünk benne, hogy a lehető legjobb eredménnyel zárjuk majd a váltóversenyt."

„Az első futamban sikerült megvalósítanom azt, amit terveztem, ugyanis nem akartam belemenni a lökdösődésekbe, mert úgy éreztem, hogy mindenki egy kicsit eszeveszetten korcsolyázott – mondta Darázs Péter. – Sajnos az elődöntőben a többiek olyan tempót diktáltak, ami már nagyon gyors volt nekem, és bár az egyik versenyző kirúgott elém egy bóját, amire ráléptem, semmiképpen sem szeretném erre fogni az eredményt, mert valószínűleg akkor sem sikerült volna jobban, ha ez nem történik meg. A célom az volt, hogy az elődöntőig eljussak, és ez sikerült is."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik