Háromból kettő a mieink mérlege 1000 méteren

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.13. 12:47
null
Liu Shaolin Sándor esése ellenére továbbjutott 1000 méteren (Fotó: Action Images)
Háromból két továbbjutó, ez volt férfi rövid pályás gyorskorcsolyázóink mérlege az 1000 méteres előfutamokban. Béres Bence kiesett, Knoch Viktor és Liu Shaolin Sándor viszont a legjobb tizennyolc között folytathatja a küzdelmeket. Lebonyolították a férfi 5000 méteres váltó elődöntőjét és a női 500 méter fináléját is, amelyen kínai siker született egy tömegbukás után.

 

A három magyar versenyző közül elsőként Béres Bence lépett jégre, aki a második előfutamban indult a kanadai Olivier Jean, a holland Sjinkie Knegt és a tajvani Mackenzie Blackburn társaságában. A magyar fiú sokáig a harmadik helyen haladt, és volt esélye előrébb kerülni, de a végén leszakadt a két éllovastól, és még a tajvani riválisa is megelőzte. Végül 1:27.735-ös idővel a negyedik helyen ért célba.

Knoch Viktor a negyedik előfutamban indult, ellenfele a francia Sébastien Lepape, a kínai Vu Da-jing és a holland Freek van der Vaart volt. A második rajtra tudtak elindulni, ami után az UTE versenyzője a második helyen jött, de aztán visszacsúszott a negyedik helyre. A francia versenyző azonban ütközött a hollanddal, s Knoch ezt kihasználva fel tudott jönni a második helyre. Sőt, miután a holland leszakadt, nem is kellett erőlködnie, megvolt a biztos továbbjutást jelentő második helye, így is 1:25.426-tal, alig két tizedmásodperccel maradt el az országos csúcstól. A hollandot utólag kizárták, a francia viszont továbbmehetett.

Liu Shaolin Sándor az utolsó, nyolcadik előfutamban rajtolt, ellenfelei a francia Thibaut Fauconnet, a dél-koreai Li Han Bin és az olasz Yuri Confortola voltak. A magyar fiú remekül rajtolt, de rögtön az elején ütközött francia riválisával és elesett. Végül így 1:35.935-ös idővel harmadikként ért célba, de a bírók úgy látták, hogy vétlen volt az esésnél, így továbbjuttatták. A versenyszám további küzdelmeire szombaton 11 órától kerül majd sor.

A férfi rövid pályás gyorskorcsolyázók 5000 méteres váltóversenyének elődöntőjéből az oroszok, a kínaiak, a hollandok, a kazahok és a bírók döntése alapján az amerikaiak jutottak be a jövő pénteki fináléba.

A női 500 méteres döntőben csak a második rajt volt jó, ahol a dél-korai Pak Szung Hi tört az élre, míg a második helyen az olasz Arianna Fontana siklott, amikor a brit Elise Christie megpróbált elé vágni, de a két éllovast elsodorta. Így aztán nevető negyedikként a kínai Li Csian-csou ment tovább ellenfél nélkül és ért be simán elsőként a célba. A koreai is felpattant, de újra elcsúszott, így aztán Fontana megelőzte, s lett ezüstérmes, míg a britet kizárták.

Szocsi 2014
RÖVID PÁLYÁS GYORSKORCSOLYA, NŐI 500 MÉTER
1. Li Jian-csou (Kína) 45.263 mp
2. Arianna Fontana (Olaszország) 51.250
3. Pak Szung Hi (Dél-Korea) 54.207
4. Liu Csiu-hong (Kína) a B-döntőben
5. Fan He-hszin (Kína) a B-döntőben
6. Jorien Ter Mors (Hollandia) a B-döntőben
...
28. Keszler Andrea (Magyarország)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik