Érvényben marad Pljuscsenko eltiltása

Vágólapra másolva!
2010.08.24. 07:37
null
Ha börtönbe nem is kell vonulnia, úgy tűnik, Pljuscsenkónak a versenyekről le kell mondania (Fotó: Action Images)
Úgy tűnik, a háromszoros világbajnok orosz műkorcsolyázó, Jevgenyij Pljuscsenko nem vehet részt a 2014-es szocsi téli olimpián.

A Nemzetközi Korcsolyázó-szövetség (ISU) még júniusban tiltotta el a 27 éves klasszist, mivel Pljuscsenko az orosz szövetség engedélye nélkül idén tavasszal több bemutatón is jégre lépett, mégpedig azután, hogy a márciusi világbajnokságon nem szerepelt sérülésre hivatkozva.

Pljuscsenkónak elvileg 21 napja volt, hogy fellebbezést nyújtson be az őt sújtó határozat ellen, ám az ISU hétfő esti közleménye szerint ez nem történt meg, így érvényben marad az eltiltás. Ennek értelmében Pljuscsenko nem vehet részt a nemzetközi szövetség által rendezett versenyeken, így a GP-sorozatokon, a világbajnokságokon és az olimpián sem.

A sportág kiválósága hároméves kihagyás után az idei vancouveri olimpián ezüstérmet szerzett – csakúgy, mint 2002-ben Salt Lake Cityben –, 2006-ban a torinói ötkarikás játékokról viszont arannyal térhetett haza.

Ügynöke szerint Pljuscsenko továbbra is versenyezni szeretne, ezért edzőjével és az orosz szövetség vezetőivel leül, hogy megvitassák a helyzetét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik