Telhetetlenség: Tottenham-Southampton

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2013.05.04. 15:05
A Szenteknek köszönhetjük Bale-t. Ők találtak rá, ők hozták létre üstösök-szerű fejlődésének körülményeit, ők adták meg neki a lehetőséget...

A Szenteknek köszönhetjük Bale-t. Ők találtak rá, ők hozták létre üstösök-szerű fejlődésének körülményeit, ők adták meg neki a lehetőséget, hogy bemutatkozzon a felnőttek között, és náluk került a srác minden normális scout látókörébe. Szerencsénkre Comollinak is voltak tiszta periódusai, és egyik ilyen pillanatában javasolhatta Levy apánknak a wales-i megvételét. Bár lehet, hogy Jol keze is benne volt a dologban. Mára mindegy is. Megadtuk érte azt az 5 3 millió fontot, ami akkor, 2007-ben olyan komoly rizikónak számított, hogy több, nálunk jobb anyagi helyzetben lévő klub sem volt hajlandó bevállalni. Nem kis pénz egy 17 éves srácért. Ritkán igazolja ennyire fényesen a jövő a befektetés hasznos voltát. Hat éve érkezett Gareth a Klubhoz és rengeteg nehéz perióduson kellett neki túltennie magát. A három edzőváltás, a két komoly bokasérülés, ill. Redknapp kezdeti Bale-vaksága sem lehetett kellemes számára. Sok mindent ki kellett bírnia, de megérte a türelem és a kemény munka: ebben a szezonban minden kétséget kizáróan ő a bajnokság legprímább focistája, de tavaly és két éve is csodás perceket szerzett nekünk a játékával. Szóval tartozunk a Southamptonnak, amiért hét éve felfedezték. Viszont most megint ott tartunk, hogy ellenük kell begyűjteni a soros három pontot - azok után, hogy ősszel már a St. Mary's-t is kifosztottuk. Ha komolyan gondoljuk a BL-t, akkor nincs más választásunk, mint a telhetetlenség.A Szenteknek köszönhetjük Bale-t. Ők találtak rá, ők hozták létre üstösök-szerű fejlődésének körülményeit, ők adták meg neki a lehetőséget, hogy bemutatkozzon a felnőttek között, és náluk került a srác minden normális scout látókörébe. Szerencsénkre Comollinak is voltak tiszta periódusai, és egyik ilyen pillanatában javasolhatta Levy apánknak a wales-i megvételét. Bár lehet, hogy Jol keze is benne volt a dologban. Mára mindegy is. Megadtuk érte azt az 5 3 millió fontot, ami akkor, 2007-ben olyan komoly rizikónak számított, hogy több, nálunk jobb anyagi helyzetben lévő klub sem volt hajlandó bevállalni. Nem kis pénz egy 17 éves srácért. Ritkán igazolja ennyire fényesen a jövő a befektetés hasznos voltát. Hat éve érkezett Gareth a Klubhoz és rengeteg nehéz perióduson kellett neki túltennie magát. A három edzőváltás, a két komoly bokasérülés, ill. Redknapp kezdeti Bale-vaksága sem lehetett kellemes számára. Sok mindent ki kellett bírnia, de megérte a türelem és a kemény munka: ebben a szezonban minden kétséget kizáróan ő a bajnokság legprímább focistája, de tavaly és két éve is csodás perceket szerzett nekünk a játékával. Szóval tartozunk a Southamptonnak, amiért hét éve felfedezték. Viszont most megint ott tartunk, hogy ellenük kell begyűjteni a soros három pontot - azok után, hogy ősszel már a St. Mary's-t is kifosztottuk. Ha komolyan gondoljuk a BL-t, akkor nincs más választásunk, mint a telhetetlenség.

CSAPATHÍREK

Jó hír, jó hír hátán. Minden támadónk egészséges, sőt, Livermore nevű titkos fegyverünk is bevetésre kész. Dembélé játéka még nem 100%, de jó esély van rá, hogy ő is rendbe jött mára. Innen nézve a dolgokat bőven van okunk az optimizmusra. Lássuk, mit láthatunk majd a kezdőt böngészve.

Lloris

Walker - Dawson - Vertonghen - Assou-Ekotto

Parker/Huddlestone - Dembélé/Holtby

Lennon - Bale - Dempsey/Siggy

Defoe/Ade.

Nem kifejezetten merész húzás négy kétesélyt betenni. De tényleg nem tudom, hogy mi lenne a legjobb megoldás. A védelemben nincs sok variálási lehetőség, esetleg Caulkert mobilizálhatjuk, de a Soton nem a fejjátékáról híres. (Ha ma gólt fejelnek ellenünk azért nem az előző mondatot terheli a felelősség.) A középpályán nem lepne meg Parker visszatérése - annak ellenére, hogy nem örülnék különösebben, ha Huddlestone egyetlen lagymatag meccset követően kikerülne a kezdőből. De tényleg meglepően ineffektív volt a DW-ban. Holtby szintén nem váltotta meg a világot Dembélé sérülését követően, de a belgában nem hiszem, hogy benne van egy teljes meccs, tehát mindenképp várok némi játékot Lewis-tól. Dempsey és Siggy között paraszthajszál fog dönteni szerintem, Defoe és Adebayor között viszont inkább egy ősmagyar varkocs. Az előbbi javára. De annak örülhetünk, hogy a padon lesz egy extra opció a togói személyében.

SO'TON

A vendégek nélkülözni fogják a rekordigazolás Gastón Ramírez és Danny Fox szolgálatait, mindketten piros lapos eltiltásukat töltik. Sérültjük ellenben egy szál se - a több mint ígéretes, mindössze tizenhét éves balhátvéd, Luke Shaw is felépült mára. Ő a southamptoni akadémia aktuális sztárja, és nem véletlen a nagy felhajtás - korát meghazudtoló módon védekezik, és emellett a támadásokat is nagyon hatékonyan segíti. A Southampton amúgy masszívan szimpatikus csapat: van még vajon olyan csapat Európában, ahol japán középhátvédet találhatunk? Rickie Lambert, Adam Lallana, Puncheon az angol vonalat erősítik, Mayuka személyében ANK-győztesük is van, Gazzaniga pedig a világ legjobb nevű sportolója. A mérleg másik serpenyőjébe csak az érthetetlen módon mindenhol feltűnő lengyel lepkegyűjtő kapusok egyik prototípusa, Buruc, illetve a pályán sokszor színészi eszközökhöz folyamodó Jay Rodríguezt tudom tenni. No meg azt, ahogy Adkins-t kirúgták - de Pocchettino leigazolása úgy tűnik nagyon bejött.

MI LESZ?

A Southampton még nincs teljesen biztonságban - ha a Wigan megteszi, amit megkövetel a haza és nyer ma Birminghamben, valamint kedden az elmaradt Swansea elleni hazai bajnokiját is behúzza, akkor 38 ponttal állnak majd az utolsó két forduló előtt. A Sotonnak pedig jelenleg ugye 39 van. És nagyon reméljük, hogy ez nem változik ma délután sem. Mindenesetre az nyilvánvaló, hogy van miért küzdeniük - mindent meg fognak tenni, hogy minél előbb átlépjék a mágikus negyven pontos határt (ami idén nem feltétlenül garantálja majd a PL-tagság megőrzését). Ráadásul a nagyobb csapatok ellen rendre felszívják magukat Lamberték: Pocchettino érkezése óta leverték már a Citeh-t, a Liverpoolt és a Chelsea-t is... sőt, az Old Traffordon elszenvedett balszerencsés egygólos vereségük alkalmával is ők zárták több kaput eltaláló lövéssel a meccset. Mérget vehetünk rá tehát, hogy nem fognak megszeppent nyuszikaként megfagyni a Lane atmoszférájától. Valószínű, hogy megpróbálnak majd focizni, és ez elvileg nekünk jó. Mindig a buszparkolós kiscsapatok ellen szoktunk leginkább szívni. De benne van az is a pakliban, hogy a mieinket éri sokként, hogy egy kiesés elől menekülő csapat magabiztosan tilitolizik a középpályánkon... azaz, remélem AVB felkészíti a srácokat az ilyesmire.

Valószínűleg az elmebetegség korai jele, de ma számítok egy kis ajándékra Redknapp mester újdonsült másodosztályú csapatától, illetve holnap, az Emirates-ben álomkórosan kezdő United-től is. Már lassan kihirdetik a kezdőket, úgyhogy inkább élesítem a posztot minden további szószaporítás helyett. (A közeljövőben egyébként érkezik majd egy Bale-méltató poszt, úgyhogy szemeket nyitva tartani!)

COME ON YOU SPUUUURRRRRSSSSS!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik