Spurs - ManU, iksz

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2014.12.29. 00:12
Két ellentétes félidő, fogjuk rá, hogy igazságos volt a döntetlen. Az első félidőben Lloris tartott bennünket meccsben - bár meg kell említenünk...

Két ellentétes félidő, fogjuk rá, hogy igazságos volt a döntetlen. Az első félidőben Lloris tartott bennünket meccsben - bár meg kell említenünk a vendégek csatárait is, mert az ő hathatós segítségük nélkül még Le Capitaine sem lett volna képes minden esetben menteni. A szünet előtt Ashley Young volt a legveszélyesebb ember a pályán, de ebben hatalmas része volt a támadásban most egész jól teljesítő Townsendnek is. Andros ugyanis egyetlen egyszer sem segített volna szegény Vladnak, akire újra és újra egy az egyben vezethette rá a labdát az egykori watfordi szélső. Nem véletlen, hogy a United másik széle alig tett hozzá valamit a támadójátékukhoz - ott Chadli kicsit fegyelmezettebben segített Davies-nek (mondjuk ez fel is emésztette az erejét, mert előrefelé nem tett hozzá sokat a játékunkhoz). Fordulás után aztán minden megváltozott, Youngra rendre ketten figyeltek, de ez is csak a 60. perc környékéig volt fontos, mert az utolsó félórára teljesen elfogytak a vendégek. Olyannyira, hogy a hajrá rólunk szólt és Mason lábában benne volt a győzelem is, hiszen ha kaput talál Kane egészen hihetetlen passza után, akkor abból a távolságból de Gea tehetetlen lett volna.Két ellentétes félidő, fogjuk rá, hogy igazságos volt a döntetlen. Az első félidőben Lloris tartott bennünket meccsben - bár meg kell említenünk a vendégek csatárait is, mert az ő hathatós segítségük nélkül még Le Capitaine sem lett volna képes minden esetben menteni. A szünet előtt Ashley Young volt a legveszélyesebb ember a pályán, de ebben hatalmas része volt a támadásban most egész jól teljesítő Townsendnek is. Andros ugyanis egyetlen egyszer sem segített volna szegény Vladnak, akire újra és újra egy az egyben vezethette rá a labdát az egykori watfordi szélső. Nem véletlen, hogy a United másik széle alig tett hozzá valamit a támadójátékukhoz - ott Chadli kicsit fegyelmezettebben segített Davies-nek (mondjuk ez fel is emésztette az erejét, mert előrefelé nem tett hozzá sokat a játékunkhoz). Fordulás után aztán minden megváltozott, Youngra rendre ketten figyeltek, de ez is csak a 60. perc környékéig volt fontos, mert az utolsó félórára teljesen elfogytak a vendégek. Olyannyira, hogy a hajrá rólunk szólt és Mason lábában benne volt a győzelem is, hiszen ha kaput talál Kane egészen hihetetlen passza után, akkor abból a távolságból de Gea tehetetlen lett volna.

AKIKRE BÜSZKÉK VAGYUNK

Legelsősorban a csodás francia kapusistenünk. Szinte hiba nélkül hozott le egy nagyon nehéz meccset. A United meg nem adott góljánál egy kicsit túl sokat habozott az ötösön pattogó labdával, de végülis úgyis bele tudott kapni a fejesbe, hogy Falcao nekem egyértelműen szabálytalannak tűnő módon támadta - a labda végül pár centivel áthaladt a gólvonalon, de szerintem a les mellett Falcao miatt is indokolt volt a bírói ítélet. A legnagyobb mentései közé tartozott van Persie lábbal szerelése a gólvonaltól pár yardnyira, na meg természetesen ez:

Young tekerése is élményszámba megy, de azt a macskákra hajazó erőteljes eleganciát, amivel Lloris úszik a levegőben a balettintézetben kellene tanítani. Rajta kívül még Kane-t illeti megkülönböztetett dicséret. Kedvenc természeti csapásunk most ugyan nem szerzett gólt, de amit Mason helyzete előtt művelt azt - és most kéretik nem hőbörögni - világklasszisoktól lehet látni. Már az is ahogy elvette Carricktől a labdát, aztán megiramodott, majd várta, hogy felérjenek a társak, aztán négy védő gyűrűjében egy olyan tökéletesre szabott visszaforgatott labdát (vagy hogy a francba lehet lefordítani a reverse ball-t?) varázsolt Ryan elé, hogy minden jelenlévőt és tévénézőt egyaránt meglepett vele. Sokszor azon kapom magam Kane-nel kapcsolatban, hogy a legnagyobb erénye a teherbírása, hogy meccsről meccsre hozza az emberfeletti 13-14 kilométereket, de ez kicsit elveszi a figyelmet arról, hogy ennek srácnak elég jó esze van a focihoz, meg a technikájával sincs sok gond. Mindettől függetlenül ma két, első ránézésre kifejezetten használható Townsend-labdáról is centikkel maradt le még az első félidőben, pedig már csak a kapus volt közte és a gólvonal között - szóval ha valamin, akkor az időzítésen, az érkezésen, a beadások ívének kiszámításán még lehet mit csiszolgatnia. De egyértelműen ő az idény legkellemesebb meglepetése.

Lloris és Kane mellett pozitív meccset tudhat maga mögött Davies is - bár nem volt makulátlan a teljesítménye. Chiriches-t is a jobbak közé sorolnám ma, hiszen nem az ő hibája volt, hogy a bombaformában lévő Young egy az egyben szopathatta az első félidőben. Meg aztán egyszer a gólvonalról mentett, amikor Lloris már verve volt. Fazio fejjátéka nagyon kellett már a védelmünkbe, és Townsend lendülete jót tett a támadásainknak - fentebb már elmondtam, hogy őt miért nem tudom egyértelműen dicsérni.

Eriksen és Chadli kifejezetten csendes napot fogtak ki - a dánnak most nem voltak lövési lehetőségei. A szabik mindig kicsit távoliak voltak ahhoz, hogy egy de Gea-szintű kapus lepke nélkül bevegye. Mason és Stambouli szünet előtt nem sok védelmet biztosítottak a hátvédsornak, és a támadásokat sem tudták érzékelhetően segíteni. Talán ők is felfigyelhettek volna a Chiriches-Young szitura, ha már Townsend nem vette észre magát. Szünet után a fáradó vendégek ellen egyre bátrabban és hatékonyabbak lettek ők is - Mason pedig ugye egyszer odaért egy kontránk végére is, ahol aztán sajna elpánikolta a befejezést, de dicséretes, hogy végig sprintelt a támadással, és Kane-nek is szólt, hogy "jövök, adhatod!"

AKI MIATT AGGÓDUNK

Fazio egyre inkább belerázódik a PL-be - legalábbis én látok nála fejlődést. Vertonghen viszont minden egyes meccsen egyre inkább kétségbe ejt. Annyira szuper védő volt az első angliai idényében - most meg hülyébbnél hülye szabálytalanságokat csinál, ráadásul sokszor a tizenhatosunk közvetlen előterében. Ma is paraszthajszál híján gólt lőtt egy ilyenből Mata. Aztán az is be van neki csípődve, hogy a markában tartja az ellenfele mezének egy darabját. Ez is olyan dolog, hogy a bírók elvileg minden egyes alkalommal a sípjukba fújhatnának miatta. Emellett ott vannak még a fejmagasságban végzett kaszáló karmozdulatok az egy az egybeni párharcoknál, ami szintén piros-érzékeny helyzeteket szül. Óriási szerencsénk, hogy Gallas még át tudta neki adni azt a tudást, hogy miként lehet megúszni a legegyértelműbb szabálytalanságokat is.

POCHETTINO

Nem tudom, hogy miként nem tudta az első félidőben Townsend tudatáig eljuttatni, hogy védekezni is kéne. Mentségére legyen mondva, hogy a szünet után egyértelműen látszott a változás. Lamelát korábban hoztam volna, és én szívesen láttam volna Walkert is a végén. A kezdőre nehéz mit mondani, mert az első félidőben simán elmehetett volna a meccs, viszont az is egyértelmű volt, hogy a második féldiőt sokkal jobban bírták a mieink. Szóval egy pont oda, egy pont ide. Pont mint a végeredmény.

REF

A kezdőket látva megörültem, hogy Jonathan Moss-t jelölték bírónak, hiszen még a betonsűrű angol mezőnyben is legendásan szar sporiról van szó. Mondom, ha már a mieink nem tudnak komoly ellenállást kifejteni, ő majd garantáltan szétcseszi a meccset a hülye ítéleteivel és az idegtől a ManU sem lesz majd képes koherens támadójátékra. Erre az idény egyik legjobb bíróteljesítményét láttam tőle. Az érvénytelenített gólnál még az asszisztense is kitett magáért. Ha kritizálnom kellene, akkor Rooney Kane elleni otromba akcióját hoznám fel az egyik szögletünknél. Illetve, hogy egy ígéretes kontránknál nem volt vér a pucájában második sárgával kiállítani Youngot, amikor - közeli lassítás nélkül azért nem teljesen egyértelműen - földre vitte a labdára gyorsuló Townsendet. Inkább továbbengedte. De csak fékezett módban habzik a szám, mert nem láttam perdöntő lassítást, tehát akár még műesés is lehetett a dolog. Amúgy kicsit könnyen osztogatta a sárgákat.

TÖBBIEK

A Soton pontot fogott a Chelsea ellen - megint nagyon jók voltak Koemanék, de a végén azért kellett kapaszkodniuk az egy pontért. A West Ham hazai pályán kifeküdt az Arse ellen, ami kellemetlen, mert egyébként jók lettek volna egy ikszre. Song egy 20 méteres kapásgóllal nyitotta a meccset, amit érvénytelenített a bíró, mert egy lesen lévő hazai játékos szerinte zavarhatta a kapust. Aztán a legeslegvégén Valencia két méterről fejelt a kapu fölé, szóval rezgett a léc Wengeréknek erősen - de mi csak ne sopánkodjunk, elvégre mi vagyunk az idegenbeli mákos 2-1-ek királyai. A Pool hétfőn a Swansea-t fogadja - egy ikszet ott is elfogadnék. Az azt jelentené, hogy csak az Arse hoz rajtunk pontot ebben a fordulóban.

COME ON YOU SPUUUUURRRRRSSS!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik