Spurs-Burnley

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2014.12.20. 14:12
Francba, már megint egy kötelező hazai. Számolatlan ilyen meccsünk volt már idén, és csak egyszer, a QPR ellen tudtuk érvényesíteni a papírformát....

Francba, már megint egy kötelező hazai. Számolatlan ilyen meccsünk volt már idén, és csak egyszer, a QPR ellen tudtuk érvényesíteni a papírformát. Ez azt is jelenti, hogy lassan nem is igazán beszélhetünk papírformáról, ha Spurs-meccsre készülünk. A Szilveszter éjszakájának két oldalán tornyosuló ManU és a Chelsea elleni hazai bajnokik előtt kettő elvileg nyerendő, de gyakorlatilag is igencsak nyerhető találkozónk lesz. Az egyik most a Burnley ellen, a másik pedig legközelebb Leicesterben. A kettő közül a mai ígérkezik nehezebb diónak, nemcsak azért, mert mi játszunk hazai pályán (...), hanem azért is mert a Bordók meglepően jó formába lendültek év végére: a legutóbbi hat bajnokijukon csak egy vereséget szenvedtek - a QPR verte el őket Londonban. A Hull-t és a Sotont otthon verték a Stoke-ot pedig idegenben, és ez elég is volt nekik ahhoz, hogy kikecmeregjenek a kieső zónából. Jó lenne most visszatolni őket. Nálunk nehéz lenne formáról beszélni. Az Everton elleni hazai meccsünkön tetszetősen játszottunk és sikeresek voltunk, a Chelsea ellen voltak értékelhető momentumok, de tükörsima vereséget szenvedtünk, aztán jött a Palace és a Besiktas elleni tortúra, hogy a múlt hetet egy fegyverténynek minősíthető dél-wales-i győzelemmel zárjuk. A Toon elleni ligakupás diadalt nem értékelném túl, de jó volt látni, hogy végre a srácok most a közönségnek is próbáltak játszani - akkor is próbáltak még gólt szerezni, amikor a továbbjutás már eldőlt.Francba, már megint egy kötelező hazai. Számolatlan ilyen meccsünk volt már idén, és csak egyszer, a QPR ellen tudtuk érvényesíteni a papírformát. Ez azt is jelenti, hogy lassan nem is igazán beszélhetünk papírformáról, ha Spurs-meccsre készülünk. A Szilveszter éjszakájának két oldalán tornyosuló ManU és a Chelsea elleni hazai bajnokik előtt kettő elvileg nyerendő, de gyakorlatilag is igencsak nyerhető találkozónk lesz. Az egyik most a Burnley ellen, a másik pedig legközelebb Leicesterben. A kettő közül a mai ígérkezik nehezebb diónak, nemcsak azért, mert mi játszunk hazai pályán (...), hanem azért is mert a Bordók meglepően jó formába lendültek év végére: a legutóbbi hat bajnokijukon csak egy vereséget szenvedtek - a QPR verte el őket Londonban. A Hull-t és a Sotont otthon verték a Stoke-ot pedig idegenben, és ez elég is volt nekik ahhoz, hogy kikecmeregjenek a kieső zónából. Jó lenne most visszatolni őket. Nálunk nehéz lenne formáról beszélni. Az Everton elleni hazai meccsünkön tetszetősen játszottunk és sikeresek voltunk, a Chelsea ellen voltak értékelhető momentumok, de tükörsima vereséget szenvedtünk, aztán jött a Palace és a Besiktas elleni tortúra, hogy a múlt hetet egy fegyverténynek minősíthető dél-wales-i győzelemmel zárjuk. A Toon elleni ligakupás diadalt nem értékelném túl, de jó volt látni, hogy végre a srácok most a közönségnek is próbáltak játszani - akkor is próbáltak még gólt szerezni, amikor a továbbjutás már eldőlt.

CSAPATHÍREK

Nincs sérültünk. Ismétlem: nincs sérültünk. December közepe-vége felé járunk és minden játékosunk egészséges. Ha valamiben érezhető robbanás-szerű javulás a Pochettino-érában, akkor az a játékosok fizikális állapota. Adebayor ugyan lehet, hogy még nem léphet pályára, de neki elsősorban a fejében vannak komoly gondok. A csapat kitűnő fizikai állapotát jól jellemzi, hogy bármennyire is meglepő, de mi szereztük a legtöbb gólt a meccsek utolsó tíz percében.

Lloris

Walker - Fazio - Vertonghen - Davies/Rose

Lennon/Lamela - Bentaleb - Eriksen - Chadli

Kane - Soldado.

Legyünk pozitívak és lendületesek. Nagyjából ennyit kívánnék így karácsony előtt. Szívem szerint Lennont preferálnám a jobbszélen, de lehetséges, hogy Pochettino a jövőre gondolva megint megpróbálja meglövetni Lamelával az első bajnoki gólját. Chadlit visszatenném a kezdőbe, mert a Newcastle ellen nagyon odatette magát. Mason-t pihentetném, és Eriksent tenném középre Nabil mellé. Kane most már egy ideje a legmegbízhatóbb csatárunk, így az ő helye 100%-os. Balbunkóban Davies-t megjutalmaznám egy újabb kezdővel a Swansea elleni teljesítménye miatt.

Talán sokakat meglep, de mai ellenfelünk ellen nem pozitív a mérlegünk. Igaz nem is negatív: 104 meccsen 40-40 győzelem illetve vereség áll a statisztikában. Az utóbbi öt egymás elleni meccsünkön legalább öt gól esett, ami a két csapat védelmét tekintve ma sem feltétlenül irreális szám. Más a helyzet, ha a támadószekciókat nézzük, mert akkor alighanem legtöbben megint a 0-0-ra tippelnénk. A vendégek mindenképpen pihentebbek lesznek, mint mi - nálunk a két középhátvéd, Eriksen, Bentaleb és Kane is kezdő volt. Remélem ebből nem az lesz, hogy Kaboul visszatér a védelem közepére...

Két óra van a kezdésig, tegyék meg tétjeiket! Képesek leszünk megint elvesztegetni pár nagyon értékes bajnoki pontot? Minden kitelik tőlünk idén, a Palace ellen is azt hittem, hogy annál ideálisabb ellenfél nem létezik a hazai eredménytelenség lerázására. A Burnley nagyon hasonló kaliber és önmagukhoz képest kifejezetten jó passzban vannak. Utánunk a Pool-City-Toon hármas következik majd nekik (utána meg megint velünk meccselnek az FA-kupában), szóval nem lesz nekik sétagalopp az ünnepi periódus. Őszintén szólva lehet, hogy épp bennünket látnak a legkönnyebb ellenfélnek a következő két hétben. Egy biztos, hogy nem lesznek megszeppenve a Lane-en - idén ugyanis mindent elkövettünk, hogy ne remegő térddel botorkáljanak ki a kiesőjelölt csapatok a stadionunk gyepére.

Ha Eriksen és Kane van olyan friss, hogy mindketten kezdjenek, akkor szerintem össze fog jönni a győzelem - a Burnley kapta a legtöbb gólt szögletből az idei bajnoki szezonban, és Eriksen az utóbbi pár meccsen elkezdte használható módon beívelni őket. Vagy csak Kane tud rájuk veszélyesen érkezni. Az eredmény tekintetében egykutya. A Toon elleni hétközi kupameccs jót tehetett a hangulatnak - rég voltunk utoljára elődöntősök, és most a sorsolásnak hála eléggé sanszos, hogy a Wembley-ben kötünk majd ki. Nagyon jó lenne, ha ez a sikerélmény valahogy átszivárogna a bajnokságba is. Ha találunk némi önbizalmat, akkor be fogjuk darálni a Bordókat: 3-1 ide - Kane megint eredményes lesz, és még egy pimasz Soldado-gólt is látni vélek a kristálygömb mélyén.

(Szolgálati közlemény a végére: ha valamelyikőtök szeretne posztokat írni a blogra, akkor jelezzétek legyetek szívesek! Mostanában nincs túl sok időm írni, és ennek megfelelően, ahogy minden bizonnyal észrevettétek, hónapok óta rövidek/összecsapottak/közhelyesek a beharangozók, meccsértékelő poszt meg már nem is emlékszem mikor volt utoljára kilőve. Régi vagy új olvasó, aktív kommentelő, vagy passzív követő - mindenkit szívesen látunk szerzőként. Cheers!)

COME ON YOU SPUUUURRRRRRSSSSSS!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik