Eriksen újra lecsap

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2015.01.18. 21:01
Megint a végére hagytuk, és megint Eriksen biztosította a csattanót. De most szerintem senkiben sem merült fel, hogy esetleg nem érdemeltük volna...

Megint a végére hagytuk, és megint Eriksen biztosította a csattanót. De most szerintem senkiben sem merült fel, hogy esetleg nem érdemeltük volna meg a győzelmet. Ez nem a Villa és a Hull ellen bemutatott elképzelés nélküli szenvedés volt - sok és sokféle helyzetünk akadt, a második félidő elején biztos voltam benne, hogy hamar megszületik majd a vezető találatunk, aztán persze ahogy szép lassan gól nélkül jött és gól nélkül el is múlt a 60., 70. és a 80. perc, nekem is eszembe jutott a rosszabbik forgatókönyv. De a pozitív játék elnyerte jutalmát. Lloris-ra azért megint szükség volt - Danny Graham erős, ösztönszerű lövésénél megint bemutatta, hogy miért tekint rá minden Spurs-szurkoló a liga legjobb kapusaként. Hugo és Christian voltak a második félidő főszereplői, de a szünet előtt Vertonghen és Larsson biztosították a szórakozást. Larsson volt az akit olyan látványosan átvert Vertonghen mielőtt O'Shea-ről zseniálisan bemandínerezte a labdát. Aztán Larsson elégtételt vett, mert ő meg mandíner nélkül lőtt védhetetlenül a rövid felsőbe Jan buta és dühítően felesleges szabálytalansága után. A meccs hosszabbításában megkaptuk a szezon már most borítékolhatóan legnevetségesebb lesítéletét. Vertonghen olyan 5 méterrel volt a saját térfelünkön, amikor megkapta Paulinho labdáját - a partjelzőt ez nem zavarta, és a legszebb az egészben, hogy az esetet követően még volt egy felívelése a Sunderland-nek, tehát két pontunk is bánhatta volna az ordenáré hibát.Megint a végére hagytuk, és megint Eriksen biztosította a csattanót. De most szerintem senkiben sem merült fel, hogy esetleg nem érdemeltük volna meg a győzelmet. Ez nem a Villa és a Hull ellen bemutatott elképzelés nélküli szenvedés volt - sok és sokféle helyzetünk akadt, a második félidő elején biztos voltam benne, hogy hamar megszületik majd a vezető találatunk, aztán persze ahogy szép lassan gól nélkül jött és gól nélkül el is múlt a 60., 70. és a 80. perc, nekem is eszembe jutott a rosszabbik forgatókönyv. De a pozitív játék elnyerte jutalmát. Lloris-ra azért megint szükség volt - Danny Graham erős, ösztönszerű lövésénél megint bemutatta, hogy miért tekint rá minden Spurs-szurkoló a liga legjobb kapusaként. Hugo és Christian voltak a második félidő főszereplői, de a szünet előtt Vertonghen és Larsson biztosították a szórakozást. Larsson volt az akit olyan látványosan átvert Vertonghen mielőtt O'Shea-ről zseniálisan bemandínerezte a labdát. Aztán Larsson elégtételt vett, mert ő meg mandíner nélkül lőtt védhetetlenül a rövid felsőbe Jan buta és dühítően felesleges szabálytalansága után. A meccs hosszabbításában megkaptuk a szezon már most borítékolhatóan legnevetségesebb lesítéletét. Vertonghen olyan 5 méterrel volt a saját térfelünkön, amikor megkapta Paulinho labdáját - a partjelzőt ez nem zavarta, és a legszebb az egészben, hogy az esetet követően még volt egy felívelése a Sunderland-nek, tehát két pontunk is bánhatta volna az ordenáré hibát.

POZITÍVUMOK

Nekem úgy egészében véve tetszett a szombati játékunk - a kommentek között sokan elégedetlenkedtetek, de szerintem sokkal többet nem lehet várni a csapattól a jelen helyzetben, mint támadó felfogású, lendületes, helyzetekben is megmutatkozó focit. Gondoljunk csak bele mit adtunk volna a Sunderland elleni teljesítményért a Palace vagy a Stoke elleni hazai meccseken. Ami viszont mindenki számára pozitív körülmény lehet, az Dier kifejezetten kompetens beugrója Fazio helyén - jó érzés tudni, hogy van egy szilárd fiatal alternatíva a nehéz időkre. Stambouli egész jó volt megint - legalábbis hozta a kötelezőt. Townsend új színt hozott a játékunkba - lehet majd építeni a meccsek vége felé a robbanékonyságára. Adebayor is kapott harminc percet és nem virított ki túlságosan a mezőnyből, aminek a több hónapos kihagyás után én már tudtam örülni. Paulinho pedig szépen felvette Jake régi kabalajelmezét, mert egy perce sem volt a pályán és már meg is szereztük a győztes gólt - sőt adott még egy kvázi-gólpasszt is a végén Jannak.


Itt a MOTD összefoglaló - a mi meccsünk 28:30-tól kerül bemutatásra. A hétvége egyetlen másik eredménye sem alakult kifejezetten a szánk íze szerint, szóval a többit a csak mazochistáknak ajánlom.

A liga többi csapatának most következik a nagy téli hajtás utáni pihenő, mivel legközelebb csak január legvégén lesz bajnoki forduló. Nekünk három kupameccsünk is lesz addig. Most szerdán jönnek a sheffieldi Pengék a Ligakupa-elődöntő első meccsén, aztán egy hétre rá a messzi északon rendezik a visszavágót. A közbeeső szombaton pedig a Leicester érkezik a Lane-re az FA-kupa keretei között. Aztán 31-én West Brom idegenben, rá egy hétre Arse otthon, majd három nap múlva Pool idegenben, és máris jön a Firenzei Dózsa az EL-ben. A következő másfél hónapban tehát elvileg simán rövidzárlatot kaphat a szezonunk - de bízzunk abban, hogy minél tovább versenyben tudunk maradni mind a négy fronton.

ESTI MESE

Nemrég felnéztem a Klub youtube-fiókjára és találtam egy jó kis videót az 1992-93-as bajnoki szezonunk három különleges góljáról. Érdekességként akkor év végén a 8-11. helyeken a következő sorrend alakult ki: Tottenham, Man City, Arse, Chelsea. A videóban látható három gól közül ezelőtt csak az elsőt láttam, ami egy totál véletlen félpályás felsősarkos bomba - tehát elsősorban kuriózumként emlékezetes. Jason Cundy követte el az Ipswich Town pályáján - mezei szerelési kísérlet azóta sem sült el ilyen jól. A meccs 1-1-re végződött. Cundy egy Chelsea-nevelkedett védő volt és sosem vált alapemberré nálunk (sem) - és ez a sci-fi gól volt az egyetlen találata a Klub színeiben. A második találat színtiszta mágia az Atlasz legendás oroszlánjától, a Barcától hozzánk került Nayimtól a Liverpool elleni 2-0-es győztes meccsünkről. Amolyan Danny Rose vs Arse kapáslövés az akkor még sihedernyi korú David James szeme közé.

(Ha Nayim, akkor kötelező újra elsütnöm minden idők legnagyobb, foci által inspirált büntető szóviccét. Csak angolul működik, így elnézést mindenkitől akinek ez csökkenti a poén élvezeti értékét. Szóval: - Why do Moroccan men have so many children? - Because they can lob Seaman from 40 yards.)

A harmadik találat Neil Ruddock bal csülkéhez fűződik - egy kb. 26 méterről eleresztett tökéletes, védhetetlen szabadrúgás. Ruddock nálunk mutatkozott be a bajnokságban, majd eladtuk, drágán visszavettük a Sotontól, majd egy év után még drágábban eladtuk a Liverpoolnak. Ruddock-kal kapcsolatban érdekesség, hogy a Szenteknél ő volt a kijelölt tizenegyesrúgó, amíg két elhibázott büntető után át nem adta a helyét egy bizonyos Matt Le Tissier-nek. Szóval ennyi szócséplés után itt a videó:

Nyugodalmas jó éjszakát, és a lehetőségekhez képest elviselhető hétfői munka/iskolakezdést mindenkinek!

COME ON YOU SPUUUUURRRRRSSSSSS!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik