Defoe újra a Lane-en

Vágólapra másolva!
2015.01.17. 15:01
Bizony, bizony, JD eddig bírta Torontóban a tétlenkedést. Rúgott ugyan az MLS-ben is 11 gólt 19 bajnokin, de ezt robotpilóta módban is képes volt...

Bizony, bizony, JD eddig bírta Torontóban a tétlenkedést. Rúgott ugyan az MLS-ben is 11 gólt 19 bajnokin, de ezt robotpilóta módban is képes volt hozni. Most, hogy visszatér a PL-be újult erővel kezdhet a gólgyártásba, ráadásul úgy hozta a véletlen, hogy épp kedvenc stadionjában debütálhat a Fekete Macskák csapatában. A Sunderland óriási üzletet csinált, mert ingyen szerezték meg - csupán azt az Altidore-t kellett felültetniük egy Torontóba tartó gépre, aki világrekord közeli mutatót mondhat magáénak: 42 bajnokin pontosan egy kurva gólt szerencsétlenkedett össze a Wear-folyó partján. Ha létezik olyan támadó, aki kezét-lábát odaadná Soldado angol bajnoki eredményeiért, akkor Jozy barátunk ez az ember. Számomra nem kérdés, hogy Defoe minimum tíz gólt össze fog hozni a szezon hátralévő részében. Minden esélye megvan arra, hogy már ma elkezdje a termelést, de remélem egy hetet még vár arra, hogy beizzítsa a futószalagot. Ilyenkor mindenkinek eszébe jut, hogy vajon miért nem mi hoztuk vissza Angliába - nos, szerintem JD nem menne bele a másodhegedűs szerepbe, pláne nem egy Kane-korú bakfis mögött. Poyet jó eséllyel alap kezdőként számol vele.Bizony, bizony, JD eddig bírta Torontóban a tétlenkedést. Rúgott ugyan az MLS-ben is 11 gólt 19 bajnokin, de ezt robotpilóta módban is képes volt hozni. Most, hogy visszatér a PL-be újult erővel kezdhet a gólgyártásba, ráadásul úgy hozta a véletlen, hogy épp kedvenc stadionjában debütálhat a Fekete Macskák csapatában. A Sunderland óriási üzletet csinált, mert ingyen szerezték meg - csupán azt az Altidore-t kellett felültetniük egy Torontóba tartó gépre, aki világrekord közeli mutatót mondhat magáénak: 42 bajnokin pontosan egy kurva gólt szerencsétlenkedett össze a Wear-folyó partján. Ha létezik olyan támadó, aki kezét-lábát odaadná Soldado angol bajnoki eredményeiért, akkor Jozy barátunk ez az ember. Számomra nem kérdés, hogy Defoe minimum tíz gólt össze fog hozni a szezon hátralévő részében. Minden esélye megvan arra, hogy már ma elkezdje a termelést, de remélem egy hetet még vár arra, hogy beizzítsa a futószalagot. Ilyenkor mindenkinek eszébe jut, hogy vajon miért nem mi hoztuk vissza Angliába - nos, szerintem JD nem menne bele a másodhegedűs szerepbe, pláne nem egy Kane-korú bakfis mögött. Poyet jó eséllyel alap kezdőként számol vele.

CSAPATHÍREK

A három lassan megszokottnak mondható hiányzó (Mason, Lamela, Bentaleb) mellett három védőnk szereplése is kérdéses: Fazio és Kaboul valami vírusos megbetegedés miatt, Vlad pedig hátfájás következtében maradhat le a meccsről. Természetesen argentin fejelőbajnokunk hiányát éreznénk meg elsősorban, remélem rendbe tudják hozni az orvosok a kezdőrúgásra. A szerdai FA-kupa továbbjutásunk alkalmával a stabil kezdőnk jó része pihent, így talán nem kell a fáradtság miatt aggódnunk.

Lloris

Walker - Fazio/Dier - Vertonghen - Rose/Davies

Dembélé/Paulinho - Stambouli/Capoue

Townsend/Lennon - Eriksen - Chadli

Kane.

Mivel Rose hétközben középpályást játszott, és kevesebb, mint egy órát töltött a pályán, szemben Davies egész meccses védőmunkájával, így sanszos, hogy előbbi fog ma pályára lépni. Walker pihent így ő tutira ott lesz, Vertonghennek nincs esélye szusszanni, Dier pedig bekerülhet a védelem közepére, ha Fazio és Kaboul is használhatatlannak bizonyul. A középpálya hátsó fertályán csak Dembélé lehet teljesen friss, a másik három delikvens végigrobotolta a kupameccset. Stambouli eddig amolyan perpetuum mobile típusú játékosnak tűnik, szóval őt látom legesélyesebbnek a csapatba kerülésre. Előttük Eriksen, Chadli és Kane biztos kezdő, Townsendre pedig Lamela hiányában csak Lennon jelentene veszélyt, de vele már egy ideje sajnos nem számol a Klub. Adebayor elvileg ott lesz a padon.

MILESZ?

Sunderland a döntetlenek királya. Az eddigi tizenegy bajnoki ikszük hárommal több, mint amit a második legtanácstalanabb csapat összehozott. Ez azt is jelenti, hogy mindössze hét vereségük van a szezonban - pont annyi, mint nekünk, a Pool-nak vagy a Swansea-nak. Nagyon nehéz tehát őket legyőzni - a szezon elején a Stadium of Lightban kétszer is megszereztük ellenük a vezetést, mégis csak egy ponttal gazdagodtunk. Poyet nem ismer lehetetlent - hihetetlen volt az a Soton elleni 0-8, de azzal egyben le is tudták a szezonra a kellemetlen meglepetéseket. Defoe jelenléte nagyon sokat jelenthet nekik, hiszen mindeddig Fletcher és Wickham kivételével nem volt értelmes csatáruk. (Gondoljunk bele, hogy az előző meccsükön a három különböző csapattal is góliszonyos Danny Graham is pályára léphetett náluk.)

A középpályájuk kifejezetten jó nevekből áll: Adam Johnson, Jack Rodwell és Buckley robbanékonyak és van bennük kreativitás is, Larsson pedig a pontrúgások tekintetében a liga legjobbjai közé tartozik már hosszú évek óta, és mellettük azért Giaccherininek is vannak jó meccsei. A védelmükben azért benne van a baki, de baromi sokat lendített a hátvédsorukon a román óriás, Pantilimon leigazolása. Nem igazán értettem, hogy a City-nél miért mellőzték annyira, alig kapott lehetőséget, és így ha pályára lépett mindig látszott rajta némi bizonytalanság, de képességek és fizikai adottságok tekintetében szerintem magasan veri Hartot.

A Burnley-meccs összefoglalója - volt pár szép gólunk. Capoue bombája és Stambouli passza a negyedik gól előkészítésében egyaránt zseniális.

Pochettino is elmondta, hogy izomban és idegben nagyon jól el van eresztve a Sunderland (Cattermole...), de nekünk elsősorban a saját játékunkkal kell törődnünk. A Burnley elleni álmos kezdés remélhetőleg bebiztosítja, hogy ma nem fogunk hasonló ajándékokkal szolgálni az ellenfélnek. Meglepően jól működött a támadójátékunk - az összefoglaló alapján könnyen lehetett volna akár 7-2 is a vége. Remélem, hogy a gördülékenység és a pozitív hozzáállás megmarad Eriksen és Kane visszatérésével is. (Szomorú is lenne, ha rontanának az összképen.) Tavaly öt gólt lőttünk Poyet-éknek a Lane-en, most kevesebbel is beérnénk. Rég volt már clean sheet-ünk, itt az ideje: 2-0 ide.

COME ON YOU SPUUUUUUURRRRRRSSSSSS!!!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik