Bale hazatér: Southampton-Tottenham

Vágólapra másolva!
2012.10.28. 12:10
Wales-i szupermenünk nevelő-egyesülete ellen térhet vissza az örömteli okokból kihagyott hét után. A maribori unalmas és lagymatag támadójátékunkat...

Wales-i szupermenünk nevelő-egyesülete ellen térhet vissza az örömteli okokból kihagyott hét után. A maribori unalmas és lagymatag támadójátékunkat remélhetőleg elfeledve győzelemért utazunk a Csatorna partjára. A Southampton eddig egyetlen bajnokit tudott megnyerni a szezonban, tehát már most bedobhatjuk a közhelyet, miszerint nekik minden egyes meccs kupadöntővel és osztályozóval egybeközött kiszavazó-show. QPR vagy Soton, Soton vagy QPR? Ráadásul a déli part büszkeségei sokkal szűkösebb anyagi háttérrel rendelkeznek mint bármelyik sorstársuk. (Talán a Swansea kivételével.) És, hogy még kilátástalanabb legyen a helyzetük, az újdonsült rekordigazolás, az uru Gastón Ramírez amilyen gyorsan lesérült olyan lassan lábadozik. Favoritok vagyunk tehát, körülbelül úgy mint amikor a Reading vendégeként léptünk pályára. Akkor magabiztosan hoztuk a győzelmet, most is valami hasonlóra lenne szükségünk.Wales-i szupermenünk nevelő-egyesülete ellen térhet vissza az örömteli okokból kihagyott hét után. A maribori unalmas és lagymatag támadójátékunkat remélhetőleg elfeledve győzelemért utazunk a Csatorna partjára. A Southampton eddig egyetlen bajnokit tudott megnyerni a szezonban, tehát már most bedobhatjuk a közhelyet, miszerint nekik minden egyes meccs kupadöntővel és osztályozóval egybeközött kiszavazó-show. QPR vagy Soton, Soton vagy QPR? Ráadásul a déli part büszkeségei sokkal szűkösebb anyagi háttérrel rendelkeznek mint bármelyik sorstársuk. (Talán a Swansea kivételével.) És, hogy még kilátástalanabb legyen a helyzetük, az újdonsült rekordigazolás, az uru Gastón Ramírez amilyen gyorsan lesérült olyan lassan lábadozik. Favoritok vagyunk tehát, körülbelül úgy mint amikor a Reading vendégeként léptünk pályára. Akkor magabiztosan hoztuk a győzelmet, most is valami hasonlóra lenne szükségünk.

CSAPATHÍREK

Segítségünkre lehet ebben az újdonsült örömapa Bale, sőt, a hírek szerint három játékosunk is felgyógyult mára: Dembélé csípője és Adebayor háta is rendbejött, Dawson pedig maga mögött hagyta a köhögését. Mousa és Ade akár a kezdőbe is gyalogolhat, bár inkább a belga esetében számítok erre. Kaboul, Benny és Scottie még mindig a szervízben porosodnak.

Lloris

Walker - Caulker - Gallas/Dawson - Vertonghen

Sandro - Dembélé

Lennon - Sigurdsson - Bale

Defoe/Adebayor.

Gallas lehetséges, hogy kijátszotta magát a kezdőből a Chelsea ellen - kérdés, hogy AVB bízik-e annyira Dawsonban, hogy beállítsa. Szerintem még most is sanszosabb, hogy Naughtont teszi balbekkbe, Jant pedig visszahozza középre. Már ha ejti Billy-t. Amiben megint nem vagyok biztos. Szintén képlékeny a kapusposzt. Úgy érzem, hogy most megint Lloris következik majd a sormintában. A Southampton támadójátéka kifejezetten jó szokott lenni - általában hátul vesztik el a meccseket -, tehát bárki is áll a kapuban lesz dolga, az biztos.

SOTON

A Szentek idén általában meg tudták szorítani minden bajnoki ellenfelüket - két kivétel van csupán, a West Ham és az Arse. Előbbiektől négyet, utóbbiaktól hatot kaptak, ami elég kirívó, hiszen sem a Kalapácsosok, sem a Gúnárok nem lövöldözik kedvükre a gólokat idén. A két manchesterit viszont megizzasztották, 3-2-re vesztették el ezeket a meccseket, és távolról sem voltak esélytelenek a pontszerzésre. Eddigi egyetlen győzelmük hazai pályán esett, a kiesésre idénre bőven megérett Villát gyalulták le 4-1-re - úgy, hogy 1-0-ra még a birmingham-iek vezettek. Fontos tehát, hogy ne álljunk le, ha esetleg sikerül megszereznünk a vezetést, hiszen a Szentek nem fognak beszarni hátrányban sem, mert tudják, hogy mindenki ellen képesek egy-két gólt begyötörni. (Na jó, majdnem mindenki ellen... eddig egyedüliként a Wigan acélos védelme ellen tudott állni nekik.)

Közelmúltbeli történelmét tekintve egyébként kevés szimpatikusabb csapatot találni a Sotonnál. Rendre nagyon kis költségvetéssel képesek kitermelni egy-két nagyszerű játékost - a rohadék, relatíve gazdag PL-csapatok meg rendre lerabolják őket (velünk és az Arse-szal az élen). Meg aztán olyan PL-érában aktív klublegendát sem sokat találni mint Matt Le Tissier, aki mellesleg Xavi egyik példaképe. (Akinek nem ismerős a név, azoknak irány a Youtube.) Sokan mondják, hogy az ambíció hiányát jelzi, ha egy zseniális játékos nemet mond a nagycsapatok ajánlataira és a nevelőegyesületénél marad pályafutása végéig - szerintem ez úgy marhaság ahogy van. Csakis tiszteletet és csodálatot érdemel Sir Matt amiért hű maradt a Szentekhez.

MECCS

A Southampton meccsei általában izgalmasak, sok a helyzet, és nagy a rohanás. Elvileg ez nekünk totál fekszik. Minden adott ahhoz, hogy egyszerre lássunk élvezetes kilencven percet, ill. győzelmet. Ha a megszokottnál optimistábbnak tűnik a poszt hangvétele az nem a tengerpartiak lenézéséből fakad, egyszerűen a Spurs jelenlegi keretével, és az utóbbi hónap bajnoki formájával mindenképpen illene három ponttal távozni. A hazaiak játékosait egyébként egyáltalán nem ismerem - a kapus, Borucot és a hiányzó Ramírezt kivéve csak a cséká Lallanáról hallottam korábban, de lehet, hogy őt is valamelyik névrokonával keverem...

Szóval elvileg optimális lehetőségünk nyílik a Chelsea meccs után a győzelem ösvényére való visszatérésre. Bale az apaságtól feldobva, az egyhetes szünet után és az ismerős stadion hatására különösen nagyot játszhat ma. A többiek pedig aligha fáradtak el a Maribor elleni csökkentett habzású produkció alatt. A Southampton persze még kipihentebb lesz, de az esetleges pontvesztésre ez sem lenne mentség. Egy gólra alighanem minimum jók lesznek a hazaiak, tehát kettőt-hármat lőni kell majd - triplázni eddig csak két bajnokin sikerült: a ManU és a Championshipben éppen a Sotont előző Reading ellen. Tipp: 3-1 ide.

Legutóbb 2005-ben jártunk a St. Mary's-ben - akkor Harry irányításával 1-0-ra nyertek a hazaiak. Sőt az azt megelőző három látogatásunk alkalmával is ugyanez az eredmény született. 1999-ig kell visszamennünk, ha Spurs-gólt keresünk a Southampton otthonában, ekkor Oyvind Leonhardsen találata elég volt egy 1-0-ás győzelemhez.

COME ON YOU SPUUURRRRSSSS!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik