Aki előtt Ronaldo is térdreborult!!!

2404186 24041862404186 2404186
Vágólapra másolva!
2011.06.08. 23:06
SZEZONÉRTÉKELŐ 6. RÉSZ: KÖZÉPSŐ KÖZÉPPÁLYÁSOK Ronda és nem finom, de Európa egyik legjobb középpályása: Luka Modric Alább a PL legjobb...

SZEZONÉRTÉKELŐSZEZONÉRTÉKELŐ

6. RÉSZ:

KÖZÉPSŐ

KÖZÉPPÁLYÁSOK

Ronda és nem finom, de Európa egyik legjobb középpályása: Luka Modric

Alább a PL legjobb középpályás sorának közepéről 10 játékost vesszek górcső alá!

Luka MODRIC

Én Luka helyében már megkérdeztem volna az anyámtól, hogy találkozott-e valaha Johan Cruyff-fal. A saját fia, Yordi nem hasonlít rá ennyire, mint ő!

A pályán a mezszámán kívül a játékának az eleganciája hasonlít a nagy elődre. Egy biztos a szerepkörük teljesen más.

Horvát csillagunk a világ egyik legjobb mélységi irányítója, aki a védekezésből is kiveszi a részét!!! Ezt a szerepkört előtte Carrick-kel játszatta Jol, de a határozott véleményem az, hogy míg Carrick sokszor alibizett (erről és a nagy hibáiról már a United szurkolók is tudnának mesélni) addig Modric kiegyensúlyozottan magas szinten játszik és sokat szerel!

Sokszor a védőharmad határára lép vissza labdáért, azt összeszedve indítja a támadójátékunkat. Mourinhonak legnagyobb húzása az ő kikapcsolása volt főleg a madridi meccsen! Labdakontrollja szintén "pótapját" idézi. Rá lehet passzolni úgy is a labdát, hogy vannak rajta, mert megoldja. Nagyon nehezen szerelik, sőt gyakran a durvaság határát átlépve tesznek kísérletet az ellenfelek a játékszer visszaszerzésére (videó).

Sokan állították róla, hogy kicsi és gyenge az angol bajnoksághoz, de a kétkedőknek be kellett látniuk, hogy nincs igazuk. Egyetlen komoly hiányossága a lövés (főleg az erőssége)!

Idén 43 meccse volt nálunk (32 bajnoki, 2 F.A. kupa, 9 BL) melyeken 4-4 gólt, illetve sárga lapot szerzett. Teljesítménye annyira kiegyensúlyozott, hogy kiugróan jó teljesítményt nem is tudok mondani, de a madridin kívül még közepest, vagy gyengébbet sem. Idén a hivatalos szurkolói klub választásán az év játékosa (én is rá szavaztam)! A megbízhatósága az ami miatt fél Európa megvenné, ha eladnánk, de a kérőknek legalább egy évet kell várnia (Manchester United, Chelsea, Real Madrid), mert ő most nyáron nem akar elmenni és a klub sem akarja eladni! Amennyiben viszont jövőre sem kerülünk a BL-be, akkor lesz az a pénz, amiért a vezetőség kénytelen lesz eladni...

Hivatalos értéke jelenleg 23 millió font körül van, de szerintem ha eladjuk egyszer, akkor ez nem fog megtörténni 35-40 millió alatt.

Ítélet: Ő az a csendes sztár, akire minden csapatnak szüksége van, így nekünk is NÉLKÜLÖZHETETLEN!!!

Rafael VAN DER VAART

A holland szépfiúnk csapatban betöltött szerepéről már írtam február elején.

A mester döntött és ő Rafával képzeli el a jövőt (ennek a csapatértékelőben szentelek nagyobb teret)!

Míg Lukánál a kiegyensúlyozottságot említettem, VdV-ra pont az ellenkezője a jellemző!

Volt több parádés meccse (főleg az ágyúsok elleni bajnokik), de emellett sokszor csak a habtestét helyezte a Lane szent füvére...

Nézzük a tényeket. 35 pályára lépése alatt (27 bajnoki, 1 F.A. kupa, 7 BL) 14 gólt lőtt, ami egy középpályástól jó teljesítmény (egy csatártól kevés). 7 sárgát szedett össze és a Twente elleni otthoni meccsen kiállítatta magát.

Megmozdulásaiból már az első évében szép kis összefoglalót lehetett összeállítani (videó)!

Az elmúlt 10 hónapban megduplázta az értékét! 8,8 millió fontért vettük és most 17,6 millió fontot ér!

Ítélet: Amennyiben meg tudja ismételni a tavaly őszi produkcióját, úgy lehet rá csapatot építeni!

SANDRO

Aki ismer tudja rólam, hogy finoman szólva sem preferálom a brazil labdarúgást! Komolyan kételkedtem, hogy szükségünk van-e egy brazil védekező játékosra és meglepő volt az a folyamatos érdeklődés amivel kísérte a klub a leigazolásáig.

Bátran kijelenthetem, hogy tévedtem!

"Sanyink" folyamatosan vette fel az angol (és európai) labdarúgás tempóját és a milánói meccsen robbant be véglegesen a kezdőcsapatba. 26-szor játszott (19 bajnoki, 2 F.A. kupa, 1 Ligakupa, 4 BL) ebben az évben és a Stamford Bridge-i góljával nyomott hagyott mindenki emlékezetében!

Ennek ellenére amivel elnyerte az elismerésemet, az nem a gólja volt. Nagyon tetszik nekem a munkabírása, az akarása és legnagyobb erőssége a szerelőkészsége (videó)!!! A West Ham elleni hazai meccsen számoltam (volt neki ettől sokkal jobb meccse is) és 12 alkalommal szerzett labdát (az átlag 5 körül szokott leni egy középpályásnál)!!!

A németek csupán 7 millió fontra taksálják, de ettől sokkal többet ér!

Ítélet: Az év nagy igazolása volt! Nehéz lesz hosszútávon megtartanunk...

Tom HUDDLESTONE

Nem tagadom, hogy a jelenlegi csapatból az egyik kedvencem!

Ha nem lenne ennyire mackós a mozgása, már rég nem nálunk játszana. Magas játékintelligenciával rendelkezik, jól lát a pályán, remekül szerel, az 50-60 méteres passzokat is olyan pontosan lövi, mintha a világ legkönnyebb dolga lenne és akkor még nem beszéltünk a távoli lövéseiről (videó)!!!

Sajnos az elmúlt félévet ő is szívesen elfelejtené! Novemberi sérülése miatt csak 20 meccsen játszott (14 bajnoki, 6 BL) és 2 gólt lőtt (Fulham idegenben, Arsenal otthon, mindkettő ezen a videón). Érzésem szerint Harry túl hamar rakta vissza tavasszal a sérülése után és sajnos látványosan nem ment neki...

10 millió fontot ér most, de remélem legalább még 6-8 évet nálunk játszik.

Ítélet: Egy jó felkészüléssel újra magára fog találni!!!

Jermaine JENAS

Tavalyi sérülése óta nem talál magára, pedig védekezésben és támadásban is használható, jó játékos (videó)!

A mestertől ebben a szezonban 28 alkalommal kapott lehetőséget (19 bajnoki, 1 F.A. kupa, 8 BL) és a nálunk töltött hat szezonja során most először nem lőtt gólt, pedig az első három évében 21-szer talált az ellen hálójába...

Ez a nyár sorsdöntő lesz a számára és ezt a management is tudja! Vagy bíznak benne és megtartják azzal a kockázattal, hogy utána csak aprópénzt látunk belőle, vagy most eladjuk egy kisebb csapatnak (pl. QPR), ahol újra állandó játéklehetőséghez jut, mi pedig egy jutányosabb összeghez (becsült ára 7 millió font) jutunk.

Ítélet: Nálam "dobhatna még egyszer", mert sokat tett a csapatért az elmúlt 6 évben, de a vezetőség nem érzelmi alapon gondolkodik!

Wilson PALACIOS

Az idei év újabb vesztese...

Ő kimondottan egy labdaszerző középpályás és semmi több, de idén nemhogy nem tudott hozzátenni a támadásokhoz, hanem még rengeteg labdát elszórt!

Pedig 30-szor volt lehetősége a bizonyításra (21 bajnoki, 1 F.A. kupa, 1 Ligakupa, 7 BL), melyeken szokása szerint gólt nem lőtt, de összeszedett 6 sárgát.

Már a Napoli le akarta igazolni, de a jelenlegi értékét 11,5 millió fontot be akarjunk kasszírozni érte! Igaz nem a Villából távozik, de nézzük meg a legjobb pillanatait!

Ítélet: Pénzé kell tenni!!!

Jamie O'HARA

Jamie sajnos elvesztette a csodalámpáját.

Súlyos hátsérüléséből felgyógyulva a Wolves vette kölcsön, ahol 14 meccsen 3 gólt lőtt.

Szerintem az ambíció nagyobbak, mint a valós tudása. Kövezni ér, de én nem tartom őt Spurs szintű labdarúgónak!

Akár a farkasok is megvehetik 3,5 millió fontért. Íme a búcsú diafilm.

Ítélet: FOR SALE!

A FIATALOK:

Jake LIVERMORE

Akadémiai játékosunk és idén már 22 éves lesz. Hat csapatban szerepelt már kölcsönben (MK Dons, Crewe Alexandra, Derby County, Peterborough United, Ipswich Town, Leeds United). Nálunk idén csak az Arsenal elleni Ligakupa meccsen kapott 45 percet.

Ítélet: Újabb kölcsön vagy végleg távozik!

Dean PARRETT

Idén ősszel tölti a 20 életévét. Több nagy klub is meg akarta anno szerezni a QPR-től. Idén először a Plymouth Argyle-nél volt kölcsönben, ahol 10 meccsen játszott a három hónap alatt és egy gólt lőtt (videó), majd az utolsó három hónapot a Charlton Athletic-nél töltötte, ahol 9 meccsen 1 gólt jegyzett.

Ítélet: Valószínűleg újabb kölcsön vár rá.

John BOSTOCK

A fiatal (19 éves) támadó középpályást a Liverpool orra elől hoztuk el a Crystal Palace-ból 2008-ban 2 millió fontért.

Azóta megjárta kölcsönben az FC Brentford-ot és a Hull City-t, ahol tavaly 11 meccsen 2 "nem kicsi" gólt lőtt ( videó a Swansea elleni és a Leeds elleni gólról).

Ítélet: For rent

MIT HOZ A NYÁR?

Palacios és O'Hara távozása borítékolható! Redknapp nagy kedvence Lassana Diarra, akiért valószínűleg újra versenybe száll (újabb francia). Komoly kérdés, hogy az új rendszerben ki játszik Rafa helyén, ha sérült lesz???

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik