2015 első derby-je

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2015.01.01. 16:01
Robbanásszerű javulásra van szükségünk, ha minimális eséllyel akarunk pályára lépni 2015 első meccsén. Eddig a szezonban nagyon kevésszer...

Robbanásszerű javulásra van szükségünk, ha minimális eséllyel akarunk pályára lépni 2015 első meccsén. Eddig a szezonban nagyon kevésszer játszottuk olyan minőségű focit, amivel nem csupáncsak a mákra hagyatkozva bízhattunk volna a pontszerzésben Abramovics ellen. A ManU elleni porózus védekezés most egészen biztosan csúfos vereséghez vezetne. Remélhetőleg Walker és Davies kezd majd a védelem két szélén, előttük pedig Lamela és Chadli (vagy Lennon, ha még a Klubnál van...) lenne talán a legjobb választás, mert egyikük sem rest hátul kisegíteni a társakat. Stambouli helyét újra átveheti Bentaleb - ami mondjuk nem tudom, hogy milyen irányban befolyásolja majd az esélyeinket. Talán jobban megértik egymást Mason-nel. Elöl Townsendtől eltekintve nem várok változást.Robbanásszerű javulásra van szükségünk, ha minimális eséllyel akarunk pályára lépni 2015 első meccsén. Eddig a szezonban nagyon kevésszer játszottuk olyan minőségű focit, amivel nem csupáncsak a mákra hagyatkozva bízhattunk volna a pontszerzésben Abramovics ellen. A ManU elleni porózus védekezés most egészen biztosan csúfos vereséghez vezetne. Remélhetőleg Walker és Davies kezd majd a védelem két szélén, előttük pedig Lamela és Chadli (vagy Lennon, ha még a Klubnál van...) lenne talán a legjobb választás, mert egyikük sem rest hátul kisegíteni a társakat. Stambouli helyét újra átveheti Bentaleb - ami mondjuk nem tudom, hogy milyen irányban befolyásolja majd az esélyeinket. Talán jobban megértik egymást Mason-nel. Elöl Townsendtől eltekintve nem várok változást.

Lloris

Walker - Fazio - Vertonghen - Davies/Rose

Bentaleb/Stambouli - Mason

Lamela/Lennon - Eriksen - Chadli

Kane.

Egészen borzalmas a Chelsea elleni mérlegünk a PL-ben. Nehezen megfogható, hogy mi történt a legfelsőbb osztály újraszervezésénél a két csapat viszonylatában, de az biztos, hogy míg a régi angol NB1-ben mi domináltuk a párharcot, a Premier Liga megalapítása óta még azt is túlzás állítani, hogy szökőévente verjük a Kékeket. Ugyanis 22 szezon alatt mindössze három győzelmet tudtunk összekaparni - ami azt jelenti, hogy minden 7 év négy hónapra jut egy siker... Mondjuk az utóbbi évtizedben kisebb javulás tapasztalható, Abramovics érkezte előtt egyáltalán nem termett nekünk babér, 2006-ban jött az első PL-diadal - a 20 éves Dawson csodás fejese mellett a 17 éves Lennon győztes góljával. Aztán pár éven belül jött még két hazai győzelem a Modric-Bale páros által dominált időszakban, azóta meg megint semmi.

Az idei idegenbeli meccsünkön furcsa mód egészen tűrhetően fociztunk és mégis képesek voltunk tükörsima vereséget szenvedni. Tehát még az sem garancia a pontszerzésre, ha ma a legjobb arcát mutatja a csapat. Abramovicsék idén végre úgy fociznak, ahogy az a pénzük alapján elvárható lenne tőlük, nem meglepetés, hogy nagyon úgy tűnik kétszemélyesre redukálódott a szezon a bajnoki cím megszerzése szempontjából. Jövőre csatlakozhat hozzájuk a pénzszórásban erősen zárkózó ManU és létrejöhet egy hosszú távra állandósuló top3... nem szép, nem tetszik, de alighanem jobb ha felkészülünk erre a forgatókönyvre. És még ez nem is a legrosszabb lehetőség, mivel így elvileg a negyedik hely megszerezhető marad (hacsak az Arse nem állandósítja a kipróbált világklasszisok beszerzését).

Az ünnepi periódusból egész jól kerültünk ki - egyedül az Arse tudott az előttünk lévők közül több pontot gyűjteni ezeken a meccseken. Nagyon nehéz lesz, de muszáj lenne legalább egy pontot összekaparni ma. Az Arse és a Soton egymást szórakoztatja, szóval minimum egy-egy ponttal kell számolnunk, a West Ham nagyon nyerhető hazai találkozóval nyitja az évet, a Liverpool pedig épp most szerezte meg a vezetést a Leicester ellen 2015 már most jó eséllyel legnevetségesebb tizenegyes-ítéletének köszönhetően. Ami azt is jelenti, hogy jelen állás szerint már a Vörösök is elénk kerültek. Kapaszkodni kell, nem számít ki az ellenfél.

MILESZ?

Nem tudom miben bízhatunk, vagy mi lehetne a leginkább üdvözítő taktika. Bekkelni semmiképp sem ajánlatos, mert nem védekezünk elég jól ill. Abráék sem támadnak elég rosszul ehhez. Szóval valamiféle veszélyérzetet ki kell alakítanunk a vendégek védelmében, hogy ne tudjanak gondtalanul az előrejátékra koncentrálni. De nagyon gung-ho sem lehet a hozzáállásunk, mert az érkező kontrákat sem kezeljük túl hidegvérűen. Kíváncsi vagyok, hogy ti mit gondoltok.

Hasraütés gyanánt megint betippelem a három pontot - egy nagyon optimista 3-2 ide, amihez szükség lesz egy öngólra is.

COME ON YOU SPUUUURRRRRSSSSS!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik