Tízezer napja nem jutottunk ki sem vb-re, sem Eb-re

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.25. 13:29
null
Platini akrobatikus mozdulata az eddigi utolsó világbajnoki meccsünkön. A háttérben Détári figyel (Forrás: fifa.com)
Ismét egy szép kerek évfordulóhoz, mondhatni, mérföldkőhöz érkeztünk, bár erről szívesen lemondtunk volna. Vagyunk még az országban – szerencsére jó sokan –, akik emlékeznek arra, milyen egy magyar futballválogatottat valamelyik nagy tornán (világbajnokságon vagy Európa-bajnokságon) látni.

Sajnos azonban vannak már az országban szép számmal olyan honfitársaink is, akik egyáltalán nem emlékezhetnek arra, milyen egy magyar futballválogatottat valamelyik nagy tornán (világbajnokságon vagy eb-n) látni. És ez igazán elszomorító. Már nem kell hozzá sok idő, hogy pontosan 10 000 nap teljen el azóta (1986. június 9.), hogy lefújták azt a meccset, amely az eddigi utolsó volt felnőttszinten világeseményen. Az 1986-os mexikói világbajnokság Franciaország elleni 0–3-ja hordozza ezt a terhet.

Rocheteau beviszi az utolsó döfést. Ezzel a góllal lett 3–0 a franciák javára (forrás: lemondebleu.sport24)
Rocheteau beviszi az utolsó döfést. Ezzel a góllal lett 3–0 a franciák javára (forrás: lemondebleu.sport24)

Mint köztudott, azóta semmi... Nincs sok értelme most különösebb elemzésnek, amikor úgyis csúcsra jár a téma a futballt szeretők körében. Ha másra nem jó egy ilyen „tízezres, arra mindenképpen, hogy legalább emlékezhetünk-emlékeztethetünk arra, hogy ilyen is volt. És ha jól dolgozunk, nem kell újabb tízezer napot várnunk.

Erre a honlapra kattintva látható egy számláló, hogy mennyi ideje is kell várnunk. A következő vb-ig még biztosan négy évet, ami minimum 1460 nap, az Eb két évvel közelebb lehet, ha sikerül. Meglátjuk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik