Mourinho: Én leszek a Manchester United következő edzője

Vágólapra másolva!
2011.04.15. 13:29
null
José Mourinho egyelőre csak a háttérből figyeli a manchesteri kispadot (Fotó: Action Images)
Angliában örömmel látnák a portugál trénert, akivel maga Sir Alex Ferguson is sokat szokott beszélgetni kettejük jövőjéről. Mourinho visszatérne a Premier League-be, ahol meg szívesen látnák. Mi ez, ha nem felkérés keringőre?

Az inkább jól informáltságáról, mint megbízhatóságáról ismert Sun című angol bulvárlap elkezdte kalapálni a José Mourinho által felizzított vasat. Érthetőbben: a Real Madriddal a Barcelona elleni derbikre (bajnoki meccs, kupadöntő és két Bajnokok Ligája-elődöntő) készülő portugál szakember a minap elárulta: szerződése három év múlva esedékes lejárta után bizonyosan távozik Madridból és szíve szerint Angliába, egy Premier League-csapat kispadjára térne vissza, ami lehet akár a Manchester United is.

A Sun rögtön elkezdett kombinálni, és máris elkészítették egy esetleges visszatérés forgatókönyvét,, mégpedig 2012-re időzítve. Igaz, azt ők maguk is belátják, hogy a szép terveknek keresztbe tehet, ha 69 évesen is remek egészségnek örvendő Sir Alex Ferguson idén esetleg behúz egy újabb triplát, azaz 1999-hez hasonlóan megint megnyeri csapatával a PL-t, az FA Kupát és a BL-t. Mert akkor biztos, hogy annyi plusz motivációt kap, amivel még jó néhány szezont lehúz a kispadon.

Az United padján több mint két évtizede ülő menedzser azért nyilatkozott az ügyben, igaz, felemás szavaitól senki nem lett okosabb.

„José nagyon jó barátom. Sokat szoktunk beszélgetni a jövőjéről, és megértem, hogy vissza akar jönni Angliába. Azonban arról, hogy az általam betöltött pozíció mikor szabadul fel, nem tudok mit mondani. A maradásom elsősorban attól függ, hogy szolgál az egészségem."

Tény, hogy a Chelsea-vel két angol bajnoki címet, a Portóval és az Interrel is BL-t nyerő portugál ideális választás lenne. Ismeri a közeget, elbírja, sőt élvezi a bulvárlapokban való állandó szereplést, és még soha sehol nem vallott kudarcot. Manchesterben pedig ez a legfontosabb szempont.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik