Megható misszió: afrikai fiú után nyomoz a belga válogatott - sikerrel jár?

Vágólapra másolva!
2015.03.27. 13:33
null
Őt keresi Dries Mertens (Forrás: The Telegraph)
Kemény fába vágta a fejszéjét Dries Mertens, a Serie A-ban szereplő Napoli támadója. A belga válogatott szélső elhatározta, hogy megtalál egy fiút a nyugat-afrikai Guineában, akit a National Geographic Instagram-oldalán szúrt ki.

 

Hogy miért olyan fontos a 27 éves játékos számára a fotón látható fiú? Mert egy Mertens-mezben látható a képen, miközben egy iskolai órán vesz részt. A fotó egy Meliandou nevű faluban készült. Ezen a környéken tört ki 2013-ban az Ebola-járvány, amely azóta is áldozatokat követel.

Mertens meglátta a képet és azonnal nyomozni kezdett. A Twitteren szólította meg Pete Mullert, a fotó tulajdonosát. „Tudsz nekem segíteni? Kapcsolatba szeretnék lépni ezzel a fiúval” – írta a nápolyi szélső a Twitteren, majd egy következő bejegyzésben hozzátette: „Szeretném megajándékozni a legutóbbi mezemmel. Nagyszerű a fotó és ez is egy nagyszerű projekt lehetne.”

Pete Muller, a fotós hamar válaszolt is, privát üzenetben kereste meg Mertenst, s örömmel állt a futballista rendelkezésére.

Nyilvánvaló, hogy a Mertens-mezben tanárát hallgató fiú nem tudja, hogy kinek a mezét is hordja, talán a csapat nevéről sem hallott még, ennek ellenére dicséretes a gesztus Mertenstől, akit nemcsak az érzései ragadtak el, hanem a meghatódottságát tettek is követték. Izgatottan várjuk a fejleményeket!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik