Lázadónak állt Szíriában - bomba ölte meg Huszti volt klubtársát

Vágólapra másolva!
2013.11.18. 18:33
null
A Bild már tényként közli az exfutballista halálát (Fotó: 101greatgoals.com)
A német Bild információi szerint egy bombatámadás során elhunyt Burak Karan, a korábbi német utánpótlás-válogatott labdarúgó, aki néhány évvel ezelőtt csatlakozott a szíriai felkelőkhöz.

A Bild mai címlapja már tényként közölte a korábbi futballista halálát, aki a német U16-os és U17-es válogatottban is szerepelt, és még Sami Khedirával, valamint Kevin-Prince Boatenggel is futballozott a korosztályos csapatban.

Az 1987-es születésű, pályafutása alatt a Hamburgban, a Hannoverben (Huszti Szabolcs klubtársaként) és az Alemannia Aachenben is megforduló Karan 2008-ban áttért az iszlám vallásra a németek szerint, majd miután kapcsolatba került egy később terrorizmus vádjával börtönbe kerülő vezetővel, úgy döntött, csatlakozik a szíriai felkelőkhöz.

Burak labdarúgóként és lázadóként (Fotó: bild.de)
Burak labdarúgóként és lázadóként (Fotó: bild.de)

A Wuppertalban, Nyugat-Németországban született korábbi labdarúgót később az al-Kaidával és más terrorszervezetekkel is kapcsolatba hozták a hatóságok, sőt, egy – azóta már eltávolított – videó is megjelent róla a Youtube-on, amelyen a szent háborúhoz való csatlakozásra szólított fel.

A vádak ellenére Burak bátyja, Mustafa továbbra is állítja, hogy a Bayer Leverkusenben és a Hertha BSC-ben nevelkedett játékos ártatlan volt, nem harcolt, csupán csak a segélyek elosztásában segédkezett Szíriában, így most arra teszi fel életét, hogy megtalálja testvére gyilkosát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik