Iker és Iniesta jósol az el clásico előtt

Vágólapra másolva!
2011.04.15. 11:40
null
Paul hibátlanul dolgozott a vb-n. Most hasonló teljesítményt várnak a két utódjelölttől is. (Fotó: Action Images)
Spanyolországban gőzerővel keresik a világbajnok jós polip, Paul utódát. A két új kihívó a szombati Real Madrid – Barcelona rangadó előtt méri össze tudását. A győztes jó eséllyel pályázik a sztár stáuszra.

A málagai akvárium két lakóját csütörtökön mutatták be a sajtónak, és ekkor harangozták be kettejük párharcát is. A két csapat egyaránt világbajnok sztárjáról Ikernek és Iniestának elnevezett két polip nem egyforma: egyikük egy kétméteres, 16 kilós csendes-óceáni állat, míg a másik alig másfél kilót nyom, és a Földközi-tenger az élőhelye.

Az eljárás hasonló lesz, mint a világbajnokságon nyolcból nyolc mérkőzés győztesét helyesen megtippelő oberhauseni látnok esetében: a polipok akváriumába két, a rivális csapatok címerével megjelölt tartályt engednek le kedvenc csemegéjükkel, és, amelyikből kiveszik az étket, azt a csapatot jelölik meg győztesként.

Amelyik nyolckarú jószág eltalálja a győztes kilétét, az a jövőben további megbízásokra is számíthat. Arról viszont nincs információ, hogy mi lesz akkor, ha mindketten eltalálják a győztest (szétlövés?), vagy, ha mindketten rosszul tippelnek (mennek a levesbe?).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik