Feketére festett arccal üldözi a rasszizmust az olasz futballcsapat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.22. 17:13
null
Feketére festve tiltakoztak az amatőr Rioveggio játékosai és edzői (Forrás: bologna.repubblica.it)
Különös módját választották a rasszizmus elleni harcnak egy olasz futballcsapat, a Rioveggio tagjai: az amatőr klub játékosai feketére festett arccal álltak ki bajnoki mérkőzésükre, így támogatva csapattársukat, Teibou Kourát.



A togói futballistát egy héttel korábban azért állították ki a Lizzano elleni találkozón, mert megütötte egy ellenfelét, aki azt kiabálta: „Kussolj, nig**r!" A piros lap mellett két meccsről el is tiltották – írja a La Repubblica.

Egy héttel később, a Casalecchio ellen Koura csapattársai és edzői kivétel nélkül feketére mázolt ábrázattal érkeztek meg a pályára, és játszották végig a kilencven percet, miközben a Bologna közeli városka stadionját rasszizmus ellenes feliratokkal látták el.

Ha a hatás kérdéses is, akciójuk egyértelműen sikeresnek mondható, hiszen a kezdő sípszó előtt kattintott kép azóta bejárta a fél világot, köztük a legnagyobb sportoldalakat.

Az ötletet minden bizonnyal egy másik olasz klub, a Treviso játékosai adták, akik 2001-ben –a Serie B-ben – szintén feketére festett arccal játszottak le egy mérkőzést, miután nigériai társukat saját szurkolóik szidalmazták.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik