Ezért érdemes volt nézni a Konf. Kupa sorsolását

Vágólapra másolva!
2012.12.02. 16:14
null
(Forrás: 101greatgoals)
Adriana Lima, brazil fehérnemű modell szépségéről és egy csúnya bakiról maradt emlékezetes a 2013-as Konföderációs Kupa csoportbeosztásának Sao Paulóban rendezett sorsolása.

Az előzetesen nem sok meglepetést tartogató eseményt (a két csoportban a házigazda Brazíliának, a világbajnok Spanyolországnak, az Eb-döntős Olaszországnak és a Copa America-címvédő Uruguaynak is fix helye volt) a FIFA elnökét, Sepp Blattert helyettesítő Jerome Valcke-nak sikerült egy csúnya baki folytán pár perc erejéig vakvágányra terelnie.

Miután azonos selejtező zónából érkező országok nem kerülhettek egy csoportba, Uruguay neve kizárásos alapon csak a B-csoportba (Spanyolország mellé) kerülhetett, mégis az A-jelű kupacból húztak pozíciót a Suárez és Cavani fémjelezte válogatottnak.

Bár az A3-as helyet kapták az uruk, a kijelzőn (és Valcke fejében) a B3-as helyre kerültek. Ezzel mindössze annyi probléma volt, hogy később Tahitinek már tényleg kihúzták a B3-at, de csak egy pár másodperces rácsodálkozást követően került át az A-csoportba Olaszország, Mexikó és Brazília mellé.

Uruguay 01:10-től, Tahiti 03:10-től

Az arcpirító pillanatok után a FIFA titkára őszintén elismerte, hogy „gyenge meccset hozott le": „A sorsolás kaotikusra sikerült, ezért elnézésüket kérem. Szomorú, de ilyen dolgok megtörténnek az életben, most csináltam ilyet először."

Szerencsére a szervezők már előzetesen gondoskodtak látványosságokról a sorsolás idejére, talán Adriana Lima – a Victoria's Secret világhírű modelljének – szépsége vonta el a főtitkár figyelmét is.

(Fotó: 101greatgoals)
(Fotó: 101greatgoals)
(Fotó: Action Images)
(Fotó: Action Images)
(Fotó: Action Images)
(Fotó: Action Images)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik