Drogkereskedők rabolták el és kínozták meg a Vasco játékosát

Vágólapra másolva!
2013.04.26. 19:57
null
Bernardo a Vasco mezében: most edzés helyett a csapat pszichológusához jár (Fotó: netvasco.com.br)
Újabb horrorisztikus bűnügy Brazíliából: ezúttal a Vasco da Gama 22 éves játékosa járt pórul, mert egy olyan lánnyal akart járni, akire az egyik helyi bandavezér is rámozdult. Az ügyben persze vannak homályos részletek, de, ami fontosabb: senki nem halt meg.

Hat hete csak, hogy megírtuk: a Flamengo kapusát 22 év börtönre ítélték, mert közreműködött barátnője brutális meggyilkolásába – és most itt az újabb sztori a jövő évi labdarúgó világbajnokság rendezőjének hátsó udvarából.

A főszerepet ezúttal – vesztére – a Vasco da Gama 22 éves játékosa, Bernardo alakította, akit az O Globo brazil napilap hosszú tudósítása szerint az egyik Rio de Janeiro-i nyomornegyedben (favela) ügyködő bűnbanda tagjai elraboltak és megkínoztak. Az ok prózai: Bernardo egy olyan lánnyal, bizonyos Daiana Rodriguessel kezdett járni, akire ennek a bandának a főnöke, bizonyos Marcelo Santos (akár focista is lehetne ezzel a névvel...) ugyancsak szemet vetett.

Bernardo nem jó lányt választott (Fotó: extra.globo.com)
Bernardo nem jó lányt választott (Fotó: extra.globo.com)

A nyomozás jelenlegi adatai szerint Bernardo vasárnap járt a Maré nevű favelában, és itt rabolták el, majd hurcolták magukkal Daianával együtt a Morro do Timbau nevű helyre, ahol nagyjából két napig tartották őket fogva – és nem bántak velük túl jól... Konkrétan Bernardót többször is megverték és elektrosokkal kínozták, a lányt pedig megtalálása után a lábán lőtt sebbel szállították kórházba.

A rendőrök szerint még egy futballista biztosan érintett az ügyben: szemtanúk szerint ugyanis Wellington Silva, a Fluminense játékosa jelen volt az emberrablásnál, olyannyira, hogy meg is próbált velük alkudozni.

A játékos ugyanakkor bőszen tagad: az O Globónak nyilatkozva azt elismerte, hogy az említett rossz hírű kerületből származik, de azt is állította, hogy ha ő valóban ott lett volna, akkor ez nem is történik meg, mert van annyi befolyása, hogy egy ilyen esetet megakadályozzon. A két áldozatot végül a rendőrség szabadította ki.

A két elraboltat csütörtökön kiengedték a kórházból, és mindkettőjüket várják a rendőrségre további tanúvallomás ügyében. Egyelőre azonban mindketten Rión kívül vannak, ugyanis félnek visszatérni a városba. A meglőtt lány egyenesen azt üzente, hogy, ha kell hajlandó azt vallani, hogy csak eltévedt golyó sebesítette meg.

Időközben az elkövető már bocsánatot kért Daiana Rodrigues családjától, azzal védekezve, hogy csak azért lőtt bele a lábába, mert a féltékenység elvette az eszét. A környéken csak Menor P. (kb. Kis P) néven ismert Marcelo Santosra és bandájának tagjaira 2000 dolláros fejpénzt tűzött ki még hónapokkal ezelőtt a rendőrség. Ráadásul Santost – nyilván távollétében – márciusban négy év börtönbüntetésre ítélték.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik