Bukja a spanyolok elleni vb-selejtezőt a 216-tal száguldó Benzema?

Vágólapra másolva!
2013.03.01. 16:34
Nincs szerencséje a madridi bíróság időzítésével a gyorshajtásért bűnhődő Karim Benzemának, a Real Madrid csatárának. Mint ismert, a francia válogatott támadót „céges” Audijával február 3-án mérték be a Madrid külvárosában található M40-es autópályán óránkénti 216 km/h-s sebességnél, így várhatóan jó időre búcsút inthet a jogosítványának.

Az ítélet – amely a jogszabályok szerint akár három-hat hónap letöltendő börtönbüntetés is lehet, bár nem valószínű, hogy az lesz – meghozatalára azonban még várni kell, de talán még a madridi bíróságon sem tudják, hogy pontosan meddig. Karim Benzema ügyének tárgyalását első alkalommal a Barcelona–Real Madrid Király-kupa elődöntő visszavágójának napjára, február 26-ára tűzték ki, de érthető módon ez az időpont a csatárnak nem felelt meg, így a tárgyalás elhalasztását kérte.

(Fotó: as.com)
(Fotó: as.com)

A következő időpontot egy hónappal későbbre, március 26-ra tették, de láss csodát, Benzemának ezen a napon is mérkőzése van. Erre a dátumra tűzték ki a 2014-es labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőjének egyik legnagyobb rangadóját, a Franciaország–Spanyolország találkozót. Nem különösebb meglepetés, hogy Benzema ezt a roppant fontos mérkőzést sem szeretné kihagyni, így, ha csak nem kap újabb halasztást, könnyen előfordulhat, hogy lemarad az összecsapásról. A tárgyalás délelőtt 10 órakor, a párizsi vb-selejtező kezdőrúgása pedig este 21 órakor lesz.

Kérdés, hogy megvalósítható-e egy bírósági vezeklés és egy válogatott meccs (felkészüléssel, összetartással együtt) ugyanazon a napon, ha igen, akkor ne csodálkozzanak Madrid rendőrei, ha Benzema a tárgyalás után ismét 200 fölött száguld, hogy időben odaérjen hazája válogatottjának idei legfontosabb mérkőzésére. Természetesen egy másik sofőrrel a volán mögött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik