Bud Spencer lába előtt a sportvilág - így ünnepel a ma 85 éves legenda

Vágólapra másolva!
2014.10.31. 09:25
null
Így ünnepelték a legendát az úszók (Fotó: gazzetta.it)
Carlo Pedersoli 1929-ben született Nápolyban, majd az egyetem mellett egyre kiemelkedőbb eredményeket ért el úszásban és vízilabdában. Olasz bajnoki címet szerzett mellúszásban, sőt később a helsinki és a melbourne-i olimpián az elődöntőig is eljutott 100 gyorson. Aztán egy nap felvette a Bud Spencer nevet…

Természetesen ma már a legtöbben színészi pályafutása miatt imádják a 85. születésnapját október 31-én ünneplő Bud Spencert, de hazájában, Olaszországban (közelebbről Nápolyban) a sportolói karrierjéről sem feledkeztek meg.

A La Gazzetta dello Sport beszámolója szerint az újságírók a mai napig rettegnek a színésztől, hiszen egy rossz kérdés, és máris repül a pofon... Persze Bud Spencer az életben máshogy viselkedik, mint a filmvásznon, így arra a kérdésre is lelkesen, mosolyogva válaszolt, hogy miért hagyta abba a versenyszerű sportot.

Ma 85 éves Bud Spencer (Fotó: gazzetta.it)
Ma 85 éves Bud Spencer (Fotó: gazzetta.it)

„Mit szépítsük? Túl jó voltam, így volt fair" – válaszolt nevetve a színész az összejövetelen, amelyet az Olasz Úszószövetség szervezett, hogy megünnepeljék a pályafutását.

Van mire emlékezni: Spencer több rekordot is megdöntött úszóként, többek között ő volt az első olasz, aki egy percen belül teljesítette a 100 gyorsot. Természetesen az ünnepségen látszódott a meghatódottság a nápolyi legendán, aki pár szót még ejtett a karrierjéről is az esemény zárásaként:

„Jó itt lenni, a feleségem kemény diétán tart, végre van okom normális ételeket enni" – mondta Bud Spencer.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik