Beolvasztották Maradona Aranylabdáját

Vágólapra másolva!
2011.04.13. 18:18
null
Salvatore Lo Russo mindent megpróbált (Fotó: faidadiscampia.blogspot.com)
Egy olasz maffiafőnök a bírósági tárgyalása során árulta el, mi történt Diego Maradona 1986-ban kapott, a mexikói világbajnokság legjobb játékosának járó egyéni díjával.

Salvatore Lo Russo, a nápolyi bűnszervezet, a Camorra egyik vezető „tisztségviselője", aki kábítószer kereskedelem vádjával állt bíróság elé, elmondása szerint az argentin géniusz relikviáját egy rivális banda ellopta egy utazó futballmúzeumtól, amelyiknek Maradona adta kölcsön az 1986-os mexikói világbajnokságon, a torna legjobb játékosaként kiérdemelt Aranylabdát.

Lo Russo szerint az értékes tárgyat ő próbálta visszaszerezni a másik bandától, de nem járt sikerrel,

Maradona és a vb-Aranylabda (Fotó: bbc.co.uk)
Maradona és a vb-Aranylabda (Fotó: bbc.co.uk)

ugyanis a relikviát beolvasztották, és aranyrudakat öntöttek belőle. Az már csak apró érdekesség, hogy a keresztapa közbenjárására visszaadtak négy értékes órát, melyeket korábban loptak el az isteni Diegótól, ezek közül azonban az egyikről kiderült, hogy nem Maradonáé, így azt visszaküldte a nagylelkű társaságnak. Lo Russo elmondta, olyan jóban volt a futballistával, hogy nápolyi tartózkodása során Maradona rendszerint tőle vett kokaint.

Az argentin válogatottal 1986-ban világbajnokságot nyerő Maradona 1984 és 1991 között játszott a Napoli csapatában. Ez idő alatt 1987-ben és 1990-ben is bajnokságot, ugyancsak 1987-ben Olasz Kupát, 1989-ben pedig UEFA Kupát nyert a gárdával. Ez idő alatt került közelebbi barátságba a kokainnal és egyéb kábítószerekkel, itt született egy fia egy házasságon kívüli kapcsolatából, és többször is felmerült a neve ilyen-olyan maffiaperekben, miután közismerten jó kapcsolatot ápolt a helyi alvilág, a Camorra több vezetőjével.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik