Banánnal dobálták Bale-t az Arsenal-drukkerek

Vágólapra másolva!
2013.03.04. 10:14
null
Gareth Bale csak a meccsre koncentrált (Fotó: Daily Mail)
Rasszista indíték nélkül is lehet banánnal dobálózni egy labdarúgó-mérkőzésen, ezt az Arsenal drukkerei bizonyították be a Tottenham elleni, vasárnap délután rendezett észak-londoni derbin. Az „ágyúsok” szurkolói egy első félidei szögletrúgás előtt hajították Gareth Bale felé a banánt, amelyet a közelben álló partjelző tüntetett el a pályáról. A bombaformában futballozó walesi támadó a Spurs első gólját lőtte a 2–1-re megnyert mérkőzésen.
Gareth Bale csak a meccsre koncentrált (Fotó: Daily Mail)
Gareth Bale csak a meccsre koncentrált (Fotó: Daily Mail)

Nem ez volt az egyetlen unszimpatikus megnyilvánulás az Arsenal szurkolóitól, akik az évek óta majomnak csúfolt Bale mellett klubjuk korábbi játékosát, Emanuel Adebayort is megtalálták a a lelátóról. A csatárt egy 2010-es Afrikai Nemzetek Kupáján történt tragikus eseményre, a togói válogatott csapatbusza ellen intézett fegyveres támadásra emlékeztették a legkevésbé sem burkolt formában, „Téged kellett volna lelőni Angolában!” – zengett a vendégszurkolók szektorából.

Persze egy ilyen meccsen a rivális csapat drukkereit sem kellett félteni, a dobálózók azonban a pályán látottakkal fizettek meg viselkedésükért: Gareth Bale és Aaron Lennon góljaival az első félidőben a Tottenham két perc alatt kétgólos előnybe került, amelyre a második félidőben a vendégcsapat csak Per Mertesacker fejes góljával tudott válaszolni, így két, 5–2-re elveszített derbi után ezúttal a Tottenham győzedelmeskedett a feszültségektől és indulatoktól sosem mentes párharcban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik