Az MU csatára segített szívdonort találni egy beteg fiúnak

Vágólapra másolva!
2015.01.24. 13:06
null
Nemes cél érdekében használta fel hírnevét a kolumbiai válogatott támadó (Fotó: Action Images)
A Manchester United csatára, Radamel Falcao segített egy szívátültetésre váró kolumbiai fiúnak donort találni.

 

A 17 éves John Andrés Uyaban két éve várt donorra. Története – a labdarúgó rokonain keresztül – eljutott Radamel Falcaóhoz, aki több mint 12 millió rajongójához intézett egy felhívást a Facebookon: „Segítsetek új szívet találni John Andrésnak, egy 17 éves fiúnak, aki minden erejével küzd az életért.”

Tíz nappal később véget ért a két éves várakozás, megérkezett a hír, miszerint John Andrés megkaphatja egy autóbalesetben elhunyt medellíni férfi szívét. A fiú édesanyja így nyilatkozott az Efe hírügynökségnek.

„Szeretnék köszönetet mondani Istennek és Radamel Falcaónak, aki segített új szívet találni a fiamnak. Távoli rokonaim kapcsolatban állnak Falcao családjával, akik szerepvállalásukkal hihetetlen segítséget nyújtottak” – mondta Sara Fernández, aki rendkívül hálás a Manchester United támadójának.

„Mindig reméltem, hogy Falcao ismertsége segíthet elérni a célunkat. Mindenki figyel és hallgat rá, ő egy igazán jó és istenhívő ember” – tette hozzá az édesanya.

John Andrés Uyaban azóta át is esett a transzplantáción, állapota stabil, de egy rutinműtétre még szüksége lesz.

Falcao pénteken (a Facebookon) megköszönte rajongóinak, hogy meghallgatták kérését, és segítettek egy beteg fiú egészségének a megmentésében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik