A sport gyönyörű oldala: célba segítették a mozgássérült szurkolót - videó!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.01. 20:29
null
Payton Poulin úton álma megvalósulása felé (Fotó: tallahassee.com)
A Floridai Állami Egyetem amerikaifutball-csapata, a Florida State Seminoles játékosai besegítették a célzónába az intézmény másodéves hallgatóját, Payton Poulint. Eddig ugye ebben nem lenne még semmi különös, de ha hozzátesszük, hogy Poulin esetében az úgynevezett Schizencephaliát diagnosztizáltak gyerekkorában, mindjárt érdekesebb lesz a történet.


A betegség az újszülöttkori agysérüléshez hasonló folyományokkal jár, és ennek következtében valamilyen bénulás áll be az illetőnél.

Az egész életében óriási Florida State-szurkoló Poulin az utóbbi két évben minden egyes edzésen és mérkőzésen a helyszínen buzdította a Seminolest, amely az előző idényben hibátlan mérleggel lett bajnok, ezúttal pedig szintén vereség nélkül (13–0-s mérleggel) várja a ma esti elődöntőt – az összecsapásról beharangozót ide kattintva olvashat a bowl.hu-n! Az együttes pedig ezen a héten az egyik edzést annak szentelte, hogy támogassa őt egyik álma beteljesülésében.

A Seminoles játékosai segítettek Poulinnak abban, hogy a félpályát jelentő 50 yardos vonalról a célterületre sétáljon, mindenki támogatta őt minden egyes lépésnél. Amikor elérte a gólvonalat, eljött az ünneplés ideje.

Rohanó világunkban kifejezetten felemelő, amikor nem a folyamatos balhékkal és botrányokkal hívják fel magukra a figyelmet a sportolók, hanem ilyen szívmelengető történetekkel.

A megható videó



Poulin történetét az alábbi videóban ismerheti meg még jobban

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik