A Celtic pótolja a beteg gyerekek ellopott ajándékait

Vágólapra másolva!
2012.12.19. 12:28
A 2012–2013-as Bajnokok Ligája csoportküzdelmei során a Barcelonát hazai pályán legyőző, s a katalánok mögött a második helyen nyolcaddöntőbe jutó Celtic klubcsapata kedden bejelentette, új ajándékokat vesznek a londoni Great Ormond Street kórházban ápolt, súlyos beteg gyermekeknek szánt ajándékok helyett, amelyet hétfőn ismeretlen tolvajok loptak el az 1852-ben épített intézményből.

A DVD-lejátszókból, játék konzolokból és egyéb ajándékokból álló, 2000 font értékű karácsonyi csomagot a kórház jótékonysági alapítványából vásárolták az ünnepeket betegségben töltő gyermekeknek, a Grinch létezést bizonyító elkövetők a kórház egy civilek elől elzárt területéről emelték el azokat.

A lopásról tett rendőrségi bejelentést követően egy egész nap sem telt el, mire a Celtic – két másik céggel együtt – jelentkezett a nemes feladatra, azaz örömmel pótolja az ellopott ajándékokat.

„Ahogy mindenki más, mi is megdöbbenve olvastuk a híreket, hogy ellopták a kórház beteg gyermekeinek szánt ajándékokat. Örömmel segítünk, hogy boldogabbá tegyük az ünnepeket azoknak, akinek egyébként is nehéz” – nyilatkozta a Celtic szóvivője a klub hivatalos honlapján kiadott közleményben.

A Celticnél valóban nem tétlenkednek, ha karácsonyi jótékonykodásról van szó: a klub játékosai múlt héten a glasgow-i Yorkhill kórházban látogattak beteg gyermekeket, a klub stadionjában, a Celtik Parkban glasgow-i iskolásoknak szerveztek karácsonyi partit, a klub egyik szurkolói csoportja pedig januárban Kenyába utazik, hogy önkéntes munkájával segítse az ott élő hátrányos helyzetű családokat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik