Vb 2010: a Barca és a Real nem engedi ünnepelni világbajnokait

Vágólapra másolva!
2010.10.15. 16:34
A Barcelona és a Real Madrid nem járul hozzá ahhoz, hogy világbajnok futballistái részt vegyenek a nagy megbecsültségnek örvendő Asztúria hercege-díjak idei átadóján. Az ok prózai: másnap mindkét csapat bajnoki mérkőzést játszik.

A Barcelonának nyolc, a Real Madridnak öt labdarúgót kellett volna elengednie az október 22-i oviedói díjátadóra, ám a két vezetőedző, Pep Guardiola és José Mourinho hallani sem akar az elutazásukról – a „királyi klub” még Iker Casillas, a válogatott csapatkapitánya esetében sem tett kivételt. Vicente del Bosque szövetségi kapitány jelezte: ő természetesen ott lesz a fontos közéleti eseménynek számító díjátadón.

A spanyol válogatott a nyári világbajnokság megnyerésével érdemelte ki a nagy presztízsű kitüntetést a sport kategóriában. A megelőző öt évben Fernando Alonso F1-es pilóta (2005), a spanyol férfi kosárlabda-válogatott (2006), a szintén autóversenyző német Michael Schumacher (2007), a teniszező Rafael Nadal (2008) és az orosz rúdugró, Jelena Iszinbajeva (2009) kapta meg a díjat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik