Újabb egy évig marad a sikerkovács

Vágólapra másolva!
2010.01.20. 13:57
null
Guardiolának egyelőre nem kell új állás után néznie (Fotó: Action Images – archív)
Pep Guardiola, a Barcelona vezetőedzője egy évvel meghosszabbította a szezon végén lejáró szerződését – ezt a katalán klub kora délutáni sajtótájékoztatóján jelentették be.  

Az elmúlt napokban egyre több találgatást lehetett hallani Josep Guardiola jövőjével kapcsolatban, de a Barcelona hamar eloszlatta a kételyeket: a katalán klub szerda kora délután sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a következő szezonban is Guardiola marad a csapat edzője.

„Tegnap este leültünk beszélgetni, és Guardiola kijelentette, hogy még legalább egy évig maradni szeretne" – mondta a sajtótájékoztatón Joan Laporta, a Barcelona elnöke. A sportvezető azt is hozzátette, hogy a spanyol szakember az új elnökválasztás után, július 1-jén írja alá új szerződését.

A 39 éves vezetőedző 2008-ban vette át a katalánok irányítását, és az elmúlt szezonban minden lehetséges sorozatban az élen végzett csapatával, a spanyol bajnoki címet és a Bajnokok Ligáját is elhódította (ezeken a trófeákon kívül megnyerte a Király-kupát, a spanyol Szuperkupát, az európai Szuperkupát, illetve decemberben a klubvilágbajnokságot is).

Guardiola szerződése a mostani idény végén, júniusban járt volna le – a vezetőség pedig úgy döntött, még egy évre magához köti a szakembert, akinek neve a Barcelonával elért fantasztikus szezonja után több csapatnál is szóba került.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik