UEFA: BL-meccs hétvégén? Ha a Barcelonán múlik, biztosan nem!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.25. 11:07
null
Az FC Barcelona egyelőre elzárkózik a felvetéstől, hogy hétvégi BL-meccseket rendezzenek (Fotó: AFP)
Az FC Barcelona és több ECA-klub is mereven elzárkózik attól az ötlettől, hogy 2024 után hétvégente (is) rendezzenek Bajnokok Ligája-mérkőzéseket – számolt be a sport.es a klubhoz közeli forrásokra hivatkozva. Az európai topcsapatok képviselői és az UEFA munkatársai a héten egyeztettek az európai kupasorozatok esetleges reformjáról. Az első találkozó kevés eredményt hozott. 

 

Mint beszámoltunk róla, a válogatott meccsek miatti szünetet kihasználva az európai topklubok vezetői és az UEFA végrehajtó bizottságának tagjai és funkcionáriusai Nyonban egyeztettek az európai kupasorozatok 2024 utáni jövőjéről. A megbeszélésen szóba került, hogy a jövőben jelentősen megreformálnák a Bajnokok Ligáját, amelyben nyolccsapatos csoportokban küzdenének Európa legjobbjai. A megnövekedett mérkőzésszámot úgy kezelnék, hogy az eddig megszokott kedd-szerda helyett a hétvégéken is játszanának – hasonlóan a kézilabdához.

Spanyol lapértesülések szerint a csaknem kétszáz európai csapatot tömörítő ECA tagjait megosztotta a felvetés, az ötlet legnagyobb kritikusa az FC Barcelona, amelynek képviselői kijelentették, nem hajlandóak hétvégén BL-meccset játszani.

Bár az UEFA szerint így sokkal többeket lehetne megmozgatni, a katalánok úgy érvelnek, ez okvetlenül a spanyol bajnokság háttérbe szorulását vonná magával, amely fokozatosan elsorvadna. Az FC Barcelona szerint sokkal jobb két erős sorozatban versenyezni – és akár meg is nyerni mind a kettőt, mint egyetlen szuperligát létrehozni, amely mellett a nemzeti bajnokság szinte értéktelenné válik.

Ráadásul a Barcánál abban sem biztosak, hogy a BL-mérkőzések hétvégére ütemezése több embert érdekelne, mondván: a brand már kellően bejáratott, és az évtizedek során mindenki hozzászokott a kedd-szerdai lebonyolításhoz.

A sport.es a klubhoz közeli forrásokra hivatkozva kijelenti, alakuljon bárhogy a tárgyalás, a Barcelona nem lesz hajlandó hétvégén Bajnokok Ligája-meccseket játszani, kivétel ez alól a döntő.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik