Spanyolország: nagy vitát váltott ki a válogatott vb-meze

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.07. 17:43
Bemutatták Spanyolországban azt az összeállítást, amelyben a labdarúgó-válogatott játszik majd a jövő évi világbajnokságon Oroszországban, ám a reakció nem feltétlenül olyan lett, mint amire számítottak.

Nagy felháborodást váltott ki Spanyolországban a válogatott 2018-as világbajnokságra megálmodott meze, egyesek ugyanis azt állítják, hogy az öltözet a második köztársaság 1931 és 1939 között használt zászlójára hasonlít. A mezek alapszíne a piros, de megjelenik rajta a sárga és a lila szín is, és főként a utóbbit kötik sokan a spanyol történelem polgárháborús időszakához. 2018-as világbajnokságra megálmodott meze, egyesek ugyanis azt állítják, hogy az öltözet a második köztársaság 1931 és 1939 között használt zászlójára hasonlít. A mezek alapszíne a piros, de megjelenik rajta a sárga és a lila szín is, és főként a utóbbit kötik sokan a spanyol történelem polgárháborús időszakához.

A mezek gyártója, az Adidas azonnal megragadta az alkalmat, hogy tisztázza: a színválasztásnak semmilyen politikai háttere nincs, ráadásul a Spanyol Labdarúgó-szövetség is rábólintott a tervekre. A szövetség mellesleg szintén cáfolta azt, hogy az új mezek színe a második köztársaság zászlaját idézné.

Selección Española on Twitter

The road to begins! Our new 2018 FIFA World Cup Home jersey by @adidasfootball Get yours here! https://t.co/d2E24cjPbW #HereToCreate



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik