Spanyolország: „Megleptek Ramos vezetői és személyes képességei”

Vágólapra másolva!
2020.03.28. 19:34
null
„Jó oka van, hogy miért övé a válogatottbeli szereplési rekord” (Fotó: AFP)
A spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya elismerően beszélt csapatkapitányáról, a Real Madridot erősítő Sergio Ramosról, beszélt a 2021-re eltolt Európa-bajnokságról és a spanyol-mali kettős állampolgár Adama Traoréról is.

 

„A játékosok 99.9 százalékához hasonlóan Sergio Ramosszal is nagyon jó a kapcsolatom – idézi a Marca Luis Enrique szavait. – Sergio a kapitány. Korábban csak azt tudtam róla, amit elmondtak vele kapcsolatban, illetve a személyes tapasztalatom volt róla ellenfélként. Amikor találkoztam vele, kellemesen meglepődtem – jó oka van, hogy miért övé a válogatottbeli szereplési rekord.”

„Megleptek a vezetői képességei és a személyes kvalitásai”
– dicsérte 170-szeres válogatott csapatkapitányát a korábbi Barca-tréner.

A koronavírus-járvány miatt a 2020-as Európa-bajnokságot 2021-re tolták, ezt Luis Enrique igyekszik pozitívumként értékelni:

„Az Európa-bajnokság megnyerése a vágyam, és úgy látom, hogy a spanyol válogatott erre képes is lehet. Vannak pozitív hatásai a halasztásnak, mert több időnk lesz készülni, és a fiatal játékosoknak több idejük lesz addig fejlődni.”

A mali szülőktől Katalóniában született Adama Traoré beválogatása is szóba került. Az FC Barcelona utánpótlásában nevelkedő futballista 2015 óta Angliában játszik, s 2012 óta végigjárta a spanyol korosztályos válogatottakat.

„Sok éve nagyon jól ismerjük őt. Amikor a Barcában voltunk, akkor szerepelt a jövőképünkben. Rengeteget fejlődött, igazán izgalmas játékossá vált. Örülünk a jó teljesítményének” – mondta a Wolverhampton Wanderers szélsőjével kapcsolatban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik