Ansu Fati pályára léphet a spanyol válogatottban (Fotó: AFP)


Mint ismert, a spanyolok azért siettek ennyire a Bissau-guineai Fati honosításával, hogy a 16 éves játékos pályára léphessen az októberben kezdődő U17-es világbajnokságon – a 2002-es születésű labdarúgó már szerepel is az 50 fős bő keretben.

Ha a támadó valóban elutazik a Brazíliában rendezendő tornára, akkor hosszú ideig nélkülöznie kell őt az FC Barcelonának, hiszen a torna október 26-tól november 17-ig tart – igaz, Lionel Messi és Luis Suárez felépülésével vélhetően egyébként is kevesebb lehetőséget kap majd a jövőben (ha a spanyolok esetleg meglepetésre nem jutnának tovább a csoportjukból – Argentína, Kamerun és Tádzsikisztán tagja még a kvertettjüknek –, akkor csak november 3-ig tartana számukra az U17-es vb).

Korábban a spanyol A-válogatott szövetségi kapitánya, Roberto Moreno is elismerte, hogy dolgoznak Ansu Fati honosításán. Mint ismert, a játékos családjával együtt már gyermekkorában Spanyolországba költözött, így nem meglepő, hogy szóba került az, hogy spanyol útlevelet kaphasson.

Korábban hosszabban is írtunk a tehetséges játékosról, róla szóló portrénkat IDE KATTINTVA olvashatja el.