Spanyolország: Luis Enrique szigorú szabályokat vezetett be

Vágólapra másolva!
2018.09.06. 23:00
Szigorú szabályokat vezetett be a spanyol labdarúgó-válogatottnál Luis Enrique, az új szövetségi kapitány.

A világbajnokság után kinevezett edző korlátozta a mobiltelefon-használatot, megszüntette a szabad délutánokat az edzőtáborozás idején, illetve figyelmeztette játékosait, hogy ne töltsenek sok időt kártyázással és videojátékokkal. Az eddigiektől eltérően a futballisták két mérkőzés között nem találkozhatnak a családtagjaikkal.

A szigorítások ellenére a labdarúgók egyelőre nem panaszkodnak.

„Mindig jó egy kis fegyelem. Számomra kimondottan jó ötletnek tűnik, hogy étkezés közben nem lehet használni a telefonokat, mert sokszor inkább az okoseszközökre figyeltünk az egymás közötti kommunikáció, a beszélgetés helyett” – nyilatkozta Isco, a Real Madrid támadója.

Luis Enrique más módon is igyekszik közelebb hozni egymáshoz a játékosokat, ezen a héten például szabadulószobába vitte őket, ahol együtt kellett működniük, hogy megoldják a rejtvényeket, és megtalálják a kijáratot.

„Jól ment, és lehetővé tette számunkra, hogy egy kicsit kizökkenjünk a napi rutinból. Sokat nevettünk, szórakoztató volt” – mesélte Isco, aki karakteres, győztes típusú edzőnek nevezte Enriquét.

Az FC Barcelona korábbi vezetőedzőjét július 9-én nevezték ki a spanyol válogatott élére. A szövetség közvetlenül a világbajnokság előtt bontott szerződést Julen Lopeteguivel, mert bejelentették, hogy átveszi a Real Madrid irányítását. Az oroszországi tornán Fernando Hierro volt a spanyolok megbízott szövetségi kapitánya, vezetésével a csapat egy győzelemmel és három döntetlennel zárt, a nyolcaddöntőben a házigazda oroszokkal szemben tizenegyesekkel maradt alul.

Luis Enrique szombaton, az Anglia elleni Nemzetek Ligája-meccsen mutatkozik be a szövetségi kapitányi poszton.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik