Spanyolország: Del Bosque 2018-ig marad a válogatott élén?

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.10.08. 14:09
Vicente del Bosque a jövő évi franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság után is spanyol szövetségi kapitány maradhat.

A 64 esztendős szakember, aki 2008 óta világbajnokságot és Európa-bajnokságot nyert a nemzeti csapattal, eredetileg a kontinenstornáig vállalta az együttes irányítását. Spanyol médiaértesülések szerint az ibériai ország szövetségének (RFEF) elnöke, Ángel María Villar azonban ragaszkodik hozzá, hogy Del Bosque a 2018-as oroszországi világbajnokságig vezesse a válogatottat.
Ángel María Villar azonban ragaszkodik hozzá, hogy Del Bosque a 2018-as oroszországi világbajnokságig vezesse a válogatottat.

A szövetségi kapitány egy csütörtöki rádióinterjúban nem zárta ki a folytatás lehetőségét.
„Úgy gondolom, hogy a labdarúgással kapcsolatos dolgokban nem szabad nagyon merevnek lenni” – válaszolt a Cadena Cope műsorában a jövőjét firtató kérdésre.

A spanyol sajtóban már több név is felvetődött Del Bosque lehetséges utódjaként, köztük a Bayern Münchent irányító Pep Guardiola, a Sevillát vezető Unai Emery és Rafael Benítez, a Real
Madrid vezetőedzője.

A címvédő spanyol válogatott már pénteken biztossá teheti Európa-bajnoki szereplését, ha hazai pályán legyőzi Luxemburg csapatát. Ha Spanyolország 2008 és 2012 után 2016-ban is diadalmaskodik a kontinenstornán, újabb csúcsot állít fel, korábban ugyanis még a címvédés sem sikerült egyetlen válogatottnak sem.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik