Spanyolország: Casillas mégsem pályázik a szövetség elnöki posztjára

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.06.15. 14:07
null
Iker Casillas mégsem pályázik a szövetség elnöki posztjára (Fotó: AFP)
Februári bejelentésével ellentétben Iker Casillas mégsem száll versenybe a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) elnöki posztjáért.

 

A világbajnok és Európa-bajnok kapus hétfőn a Twitter-oldalán közölte, az ország szociális, gazdasági és egészségügyi helyzete miatt gondolta meg magát.

„Az elnökválasztás másodlagos lett, és ez most nem a megosztás ideje. Azt nem zárom ki ugyanakkor, hogy a következő szavazáson megméretem magam” – jelentette ki a 38 éves futballista.

Az FC Porto játékosa lett volna a jelenlegi elnök, Luis Rubiales egyik lehetséges kihívója. Az RFEF tisztújító közgyűlésére augusztusban kerül sor.

Casillas a Real Madrid akadémiáján nevelkedett, pályafutása nagy részét a spanyol fővárosban töltötte: 1999 és 2015 között 725 tétmérkőzésen lépett pályára, öt bajnoki cím és három Bajnokok Ligája-diadal részese volt. Ezenkívül a spanyol Szuperkupát négyszer, a Király Kupát és az európai Szuperkupát egyaránt kétszer hódította el. Nála többször csak Raúl öltötte magára a Real mezét (741).

A kapus 2015 nyarán igazolt át az FC Portóhoz, amellyel tavalyelőtt bajnok volt, szerződése 2021 nyaráig szól. Tavaly május 1-jén szívrohamot kapott, de nem jelentette be visszavonulását, novemberben pedig ismét edzésbe állt. A spanyol válogatottban 167-szer lépett pályára, 2008-ban és 2012-ben Európa-bajnokságot, 2010-ben világbajnokságot nyert a nemzeti együttessel.

null

null



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik