Spanyolország: Casillas és Xavi átvette a spanyol Nobel-díjat

Vágólapra másolva!
2012.10.27. 08:40
A Real Madrid kapusa, Iker Casillas és a Barcelona középpályása, Xavi pénteken átvette az idei Asztúria Hercege-díjat. A spanyol Nobel-díjként is emlegetett, 1987 óta évente odaítélt elismerés sportkategóriájában először fordult elő, hogy ketten nyerjenek.

A hivatalos közlés szerint éppen azért adományozták a futballista duónak a 2012-es díjat, mert az egymással történelmileg is vetélkedő két klub vezéralakjai személyesen mutattak példát arra, hogy az igazi sportemberek a barátságukat, a csapatuk és a szurkolók iránti elkötelezettségüket a legkiélezettebb rivalizálásban is képesek megőrizni.

Casillas – akit Xavi szerint jelölni kellene az Aranylabdára esélyes futballisták közé – klubja hivatalos honlapján tisztelettel adózott klub- és válogatottbeli csapattársai előtt, valamint reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a spanyol válogatott jelenlegi generációja maradandó emléket hagy az utókor számára.

Casillas és Xavi – akiket a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség elnöke, Sepp Blatter terjesztett fel a díjra – a Nemzetközi Paralimpiai Bizottsággal szemben 11:7-es szavazati aránnyal nyert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik