Spanyol Szuperkupa: megérte váltani? Alig lesz madridi szurkoló

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2020.01.04. 10:48
null
Ha hinni lehet a híreknek, nem sok Atleti-szurkoló utazik Dzsiddába Simeonéék után (Fotó: AFP)
A nézőszámra is hatással van az, hogy a spanyol Szuperkupát most először Szaúd-Arábiában rendezik: a Mundo Deportivo úgy tudja, csütörtökig (január 2.) összesen 50 Atlético Madrid-szurkoló igényelt jegyet a Barcelona elleni találkozóra.

A lap számítása szerint körülbelül 1000 euróba (több mint 300 ezer forintba) kerülhet az egész kiruccanás szállással, útiköltséggel együtt, így nem meglepő, hogy január 2-ig alig ötven rajongó igényelt belépőt a Madridtól több mint négyezer kilométerre fekvő Dzsiddában rendezendő mérkőzésre. A mérkőzésekig hátralévő időben nyilvánvalóan lehet még belépőhöz jutni.

Viszont a leghűségesebbek odaadását értékeli a klub: a Mundo Deportivo úgy tudja, a Szaúd-Arábiába utazó szurkolók meccsjegyét az Atlético Madrid biztosítja, vagyis nem kell fizetniük érte. Ha döntőbe jutnak a „matracosok”, azt a belépőt is állja a szurkolóknak a fővárosi egylet.

Az Atlético Madrid január 9-én lép pályára Dzsiddában a Barcelona ellen. Ennek a találkozónak a győztese január 12-én küzd meg a kupáért a január 8-án esedékes Valencia–Real Madrid összecsapás győztesével.

A spanyol Szuperkupát most először bonyolítják le ebben a rendszerben (és Spanyolországon kívül), eddig az idény elején küzdött meg egymással a trófeáért a bajnok és a kupagyőztes.

 

Sid Lowe on Twitter

LRT. 50 Atlético fans have bought tickets for Super Cup in Saudi Arabia. Surprise is robably that it's that many.



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik