„Senki sem akarta hétfőn játszani az el clásicót"

Vágólapra másolva!
2010.11.11. 19:34
null
Ezúttal egy hétfői napon néz farkasszemet egymással a két sztárcsapat (Fotó: Action Images – archív)
Nagy vihart kavart a Spanyol Labdarúgóliga mai döntése, amelynek értelmében november 29-én, hétfőn 21 órakor rendezik meg a Barcelona és a Real Madrid összecsapását. Miguel Pardeza, a blancók sportigazgatója szerint senki sem örül a határozatnak. Ez lesz a harmadik hétfőn rendezett el clásico – az elsőn a „királyi gárda" nyert Puskás Ferenc góljával, a másodikon a katalánok győztek.

A hétfő általában nem a nagy sportesemények napja, de november 29-e különleges lesz, mivel ekkor rendezik a Primera División legnagyobb érdeklődéssel várt találkozóját. A Barcelona és a Real Madrid randevújára általában Európa szinte minden futballszerető sportrajongója odafigyel, és ebben a szezonban talán még nagyobb várakozás előzi meg az el clásicót, mivel a blancóknak több mint két év után ezúttal lehet esélye a címvédő legyőzésére.

VÉLEMÉNYEK
David Villa: – Furcsa érzés, hogy hétfőn játszunk, és nem túl jó a szurkolóknak, de nincs véleményünk, elfogadjuk a döntést, és úgy futballozunk majd, mintha bármelyik másik nap lenne.
Mesut Özil: – Mindegy, hogy melyik nap játszunk, a lényeg, hogy megnyerjük a találkozót, és győzni is fogunk.

Nem is meglepő, hogy sokan megrökönyödtek azon, hogy a Spanyol Labdarúgóliga a november 28-i katalóniai választások miatt a hét első napjára tette a mérkőzést. Pedig nem ez lesz az első eset, hogy hétfőn rendezik a két ősi rivális találkozóját.

Először 1964. március 30-án került sor hétfőn az el clásicóra: a meccset a Real Madrid nyerte meg 2–1-re, és a mérkőzés győztes gólját Puskás Ferenc szerezte. A végeredményt már az első félidőben beállították az együttesek: Francisco Gento szerzett vezetést, majd José Antonio Zaldúa egyenlített, és Pancho a szünet előtt eldöntötte az összecsapást.

A második hétfői el clásicót nyolc évvel később, 1972. április 3-án játszották: ekkor már a Barca diadalmaskodott, Juan Manuel Asensi találatával nyerte meg a meccset. Érdekesség, hogy mindkét mérkőzést – ahogy az ideit is – a Camp Nouban rendezték, és mind a két idényben a Real Madrid nyerte meg a bajnokságot.

Bár a két csapat vezetőedzője, José Mourinho és Josep Guardiola korábban úgy nyilatkozott, nem az foglalkoztatja őket leginkább, hogy melyik napon lesz a rangadó, az érintettek közül sokan nem örülnek a döntésnek.

„A hétfő nem a legalkalmasabb időpont egy ekkora kaliberű mérkőzés megrendezésére. Meg kell érteni, hogy politikai választásokat tartanak, és ehhez alkalmazkodnunk kell. Mindannyiunknak el kell fogadnia a döntést, de ez volt az a lehetőség, amelyet senki sem akart. Más időpont megfelelőbb lett volna, de el kell fogadnunk a helyzetet" – reagált a hírre Miguel Pardeza, a Real sportigazgatója.

Mindenesetre az el clásicót a hétfői időpont ellenére valószínűleg így is rendkívül sokan kísérik majd figyelemmel, legalábbis a Real Madrid vezetőségének másik tagja, Emilio Butragueno nem aggódik a nézettség miatt.

„Ez a világ egyik legnagyobb érdeklődéssel kísért mérkőzése a két csapat képességei és edzői miatt, ezért nem számít, hogy hétfőn vagy szombaton rendezik, a futballvilág így is figyelemmel kíséri majd" – mondta Butragueno.

xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,ll,2010/10,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik