Rosell: A játékosaink elverték az ellenfelet

Vágólapra másolva!
2011.12.11. 22:14
null
Rosell nagyon büszke a Real Madridot legyőző Barcelonára (Fotó: Action Images – archív)
A Barcelona elnöke érthetően elégedett, míg a Real Madrid igazgatója csalódott a tegnap esti el clásico után. Sandro Rosell szerint „elverték" az ősi riválist a Bernabéu-stadionban, míg Emilio Butragueno óriási elszalasztott lehetőségről beszélt a spanyol csúcsrangadó után.

Sandro Rosell, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Barcelona elnöke nagyon büszke volt a Real Madrid elleni, tegnap esti rangadó megnyerése után, és a vezető úgy nyilatkozott, játékosai elverték az ellenfelet.

„Politikailag nem helyes, amit mondok, de azt hiszem, a játékosaink elverték az ellenfelet, és nagyon büszkének kell lennünk erre a csapatra, erre az edzőre, és arra a munkára, amit ezen a pályán elvégeztek. Mindig nagy öröm ennek a klubnak az elnökének lenni, de most még inkább" – nyilatkozta Sandro Rosell a LaSextának.

„A korán kapott gól baleset volt, egyetlen stadionban sem könnyű, ha a csapat kapott góllal kezd, de amikor a középpályásaink átvették az irányítást, minden egyértelművé vált. Ezekben a pillanatokban a győztesnek tiszteletet kell mutatnia, míg a vesztes nem akar beszélni. Én pedig a világ összes Barcelona-szurkolójának gratulálok" – tette hozzá az elnök, aki hozzátette, most a klub-világbajnokság megnyerése a cél, és Rosell külön gratulált a Nagy Lászlót is foglalkoztató kézilabdacsapatnak, amely szintén Madridban nyert rangadót szombaton.

A Barcelona játékosainak egyébként nem volt sok ideje a pihenésre a Real elleni rangadó után: a katalánok már megérkeztek Japánba, és holnap már a klub-vb helyszínén edzenek.

A másik klub vezetői közül Emilio Butragueno, a Real Madrid külkapcsolatokért felelős igazgatója, a csapat korábbi kiválósága nyilatkozott, aki szerint óriási lehetőséget szalasztottak el a blancók, de fel kell állni, mivel az élet nem áll meg.

„A mérkőzés nem is kezdődhetett volna jobban, de tudtuk, hogy egy első osztályú ellenféllel állunk szemben, és nem lehet hibákat elkövetni. Amikor fordítottak, nehéz helyzetbe kerültünk, és éppen egy egyenlítési lehetőség után kaptuk a harmadik gólt. Innentől kezdve minden nagyon nehéz volt, mivel a Barcelona a számára kedvező eredmény tudatában irányítani tudta a mérkőzést" – jelentette ki Emilio Butragueno.

„Nagyszerű lehetőséget szalasztottunk el, de folytatnunk kell. Továbbra is hárompontos lépéselőnyben vagyunk. Az élet nem áll meg. Fel kell állnunk ezután az ütés után. A következő kihívás a soron következő meccs, ami különösen fontos a történtek után" – tette hozzá a korábbi kiváló futballista.

SAJTÓVISSZHANG
„Győzött a jobbik” – írja a spanyol As, amely szerint Cristiano Ronaldónak két tiszta helyzete is volt, de egyiket sem tudta értékesíteni. – A portugál ismét elveszítette a Messi elleni párharcot a derbin.”
„A Barca szintkülönbséggel nyert a Madrid ellen” – véli a portugál O Jogo. A lap szerint az első gól után a Barcelona végig irányította a mérkőzést.
„Barcelona, egy tanár a Bernabéuban” – szalagcímmel jelent meg az olasz La Gazzetta dello Sport írása. Az olasz lap a cikkben a katalánokat méltatja: Mourinho Madrid-edzőként nyolc mérkőzésen eddig csupán egyszer nyert Guardiola Barcelonája ellen”
„Láttad ezt Muricy?” – írja a Globoesporte. A brazil újság a Santos edzőjét, Muricy Ramalhót figyelmezteti. A két csapat ugyanis könnyen összekerülhet egymással a klub-vb döntőjében.
TOVÁBBI FŐCÍMEK
„A Barcelona ismét bevette a Bernabéut” Marca (spanyol)
„Újabb Barca-bemutató a Bernabéuban” El Mundo Deportivo (spanyol)
„A Barca megfagyasztotta a Bernabéut” A Bola (portugál)
„A Barcelona nyílttá tette a bajnokságot” Record (portugál)
„A Barcelona jól ismeri a clásicóit”L’Équpie (francia)
„Döntő clásico”Tuttosport (olasz)
„A Barcelona törvénye”Mediaset (olasz)
„Egy szupergalaktikus Barca” Corriere dello Sport (olasz)
REAL MADRID–BARCELONA 1–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik