Ronaldo megtörné az átkot, Messi Raúl rekordjára tör

Vágólapra másolva!
2011.08.17. 18:28
null
Cristiano Ronaldo (balra) és Messi ismét összecsap egymással (Fotók: Action Images)
Ma (illetve csak éjfél után) eldől, hogy a bajnok Barcelona vagy a kupagyőztes Real Madrid indítja-e trófea megszerzésével a 2011–2012-es idényt a két spanyol óriásklub közül. A Szuperkupa ma esti visszavágóján (23.00, tv: Sport1) Cristiano Ronaldo megtörheti négy meccse tartó góltalanságát a Camp Nouban, míg Lionel Messi megdöntheti Raúl rekordját – de elképzelhető, hogy mindenki Cesc Fabregasra lesz kíváncsi, aki bemutatkozhat a gránátvörös-kékeknél.

A Barcelonát irányító Josep Guardiola fejezte ki a legjobban, hogy a Real Madrid és a Barcelona párharca mennyire szól a két csapat vezéréről, Lionel Messiről, illetve Cristiano Ronaldóról.

„Tudom, hogy a Real Madrid mindent megtesz majd azért, hogy Ronaldo megmutathassa a tehetségét, és mi is éppen ugyanezt tesszük majd Leóval. A csapat játéka mindkét futballistát jobbá teheti" – mondta Guardiola a mai meccs előtti sajtótájékoztatón.

Ami Messit illeti, az argentin aranylabdás – aki a két együttes vasárnapi találkozóján vezetést szerzett a Barcának – rekordot dönthet ma este: a Real Madrid korábbi ikonja, Raúl csúcsát adhatja át a múltnak, aki hét gólt szerzett a Spanyol Szuperkupában.

Messi hat találatnál jár, amelyet három meccsen ért el. 2009-ben a Bilbao ellen duplázott a Camp Nouban, majd egy évvel később mesterhármast szerzett ugyanitt a Sevilla ellen. Legutóbbi pedig vasárnap talált be a Szuperkupában.

Cristiano Ronaldo nem készül rekorddöntésre, de rossz sorozatán túllépne. A Real Madrid portugál játékosa eddig négy alkalommal lépett pályára a Camp Nouban, de egyszer sem tudta bevenni a Barcelona kapuját.

A legutóbbi szezonban hiába ért el összesen 53 találatot, a Barca stadionjában nem tudott eredményes lenni, pedig kétszer is pályára lépett a Camp Nouban (egyszer a BL-ben, egyszer a bajnokságban). Első, Real Madridnál töltött idényében sem szerzett gólt az ősi rivális otthonában, és előtte a Manchester United futballistájaként sem tudott eredményes lenni – a Bajnokok Ligája 2007–2008-as idényében büntetőt lőhetett, de hibázott (igaz, ennek ellenére az MU döntőbe jutott, és nyert is).

A Barcelona és a Real Madrid vezérének tehát egyaránt fontos a mai meccs, mégis elképzelhető, hogy a Camp Nou közönsége még az ő játékuknál is kíváncsibb lesz Cesc Fabregasra.

Az Arsenaltól igazolt spanyol középpályás ugyanis bemutatkozhat a gránátvörös-kékeknél.

ALEXIS SÁNCHEZT MÁR A SZÍVÜNKBE ZÁRTUK – GUARDIOLA

A 23 órakor kezdődő mérkőzésről élő szöveges tudósítással jelentkezünk oldalunkon.

SPANYOL SZUPERKUPA
VISSZAVÁGÓ
BARCELONA–REAL MADRID
Barcelona, Camp Nou, 23.00. Tv: Sport1. Vezeti: Fernández Borbalán
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
BARCELONA: Valdés – Alves, Mascherano, Piqué, Abidal – Thiago Alcántara, Busquets, Iniesta – Sánchez, Messi, Villa
REAL MADRID: Casillas – Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo – Khedira, Xabi Alonso – Di María, Özil, C. Ronaldo – Benzema
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik